ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2017

 

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ KPMG

 

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε της KPMG

Το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της KPMG διαλαλεί συνεχώς την αύξηση των εσόδων της, τις επενδύσεις που κάνει σε διαφόρους τομείς. Τονίζει ιδιαίτερα ότι ενδιαφέρεται για την εξέλιξη των ανθρώπων της (σε δελτία τύπου, staff meeting κλπ).

Όλα αυτά όμως σταματούν όταν οι εργαζόμενοι δεν “συμπεριφέρονται” σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια. Δείχνοντας το πραγματικό της πρόσωπο προχώρησε σε απόλυση συνάδελφου μας, πρωτοπόρου μέλους του σωματείου. Συγκεκριμένα την Παρασκευή στις 22/12, λίγες μέρες μετά την συμμετοχή του στην πανελλαδική απεργία στις 14/12, η εταιρεία απέλυσε τον συνάδελφο που με την δράση του ενοχλούσε την εργοδοσία. Το επίπλαστο πρόσχημα είναι η μείωση της δουλειάς στο τμήμα του.

Και ποια ήταν αυτή η δράση; Ότι δεν παρέμενε συνεχώς εκτός του ωραρίου (σε ένα τμήμα που κατά τα άλλα “δεν έχει δουλειά”!!!), ότι διεκδικούσε καλύτερες συνθήκες για τον ίδιο και τους συναδέλφους του, ότι ενημέρωνε τους συνάδελφους για τις εξελίξεις και τα προβλήματα στην εταιρία και στον κλάδο, ότι καλούσε τους συναδέλφους να παλέψουν για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας στην εταιρία.

Την κατάσταση που υπάρχει σε κάθε τμήμα της KPMG τη γνωρίζουμε πολύ καλά. Πίεση και επιπλέον ώρες δουλειάς για να βγαίνουν στην ώρα τους τα projects, δουλειά από το σπίτι, προσλήψεις με όλο και χαμηλότερο μισθό. Κάθε χρονιά που περνάει βρισκόμαστε σε χειρότερη εργασιακή κατάσταση, ενώ η εταιρία ανακοινώνει αυξήσεις εσόδων.

Φαίνεται από τις εξελίξεις, τις ατομικές συμβάσεις-μεσαίωνα που θέλει να επιβάλλει η PWC, τις απολύσεις στη Deloitte και τώρα και στην KPMG, ότι συνολικά η εργοδοσία στο κλάδο εξαπολύει επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Επειδή προετοιμάζουν χειροτέρευση των όρων εργασίας μας, η εργοδοσία δεν θέλει κανέναν «ενοχλητικό» εργαζόμενο ώστε να προχωρά χωρίς αντιδράσεις στο χτύπημα των δικαιωμάτων μας. Γι’ αυτό χτυπάνε το σωματείο, γιατί μόνο αυτό φοβούνται, γιατί ξέρουν ότι θα είναι πάντα ασπίδα για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Γι αυτό και εσύ πρέπει να το ενισχύσεις!

Όλα αυτά τα κάνουν αξιοποιώντας το αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο που τους προσφέρουν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, τσακίζοντας τα δικαιώματά μας. Αυτή είναι η “δίκαιη ανάπτυξη” της κυβέρνησης που βρίσκει την πλήρη εφαρμογή της και στην  KPMG. Μια ανάπτυξη που το δικαίωμα στην εργασία εξαρτάται από το μισθολογικό κόστος και έχει ως προϋπόθεσή της  τα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων. Εμείς πρέπει να παλέψουμε για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στις ελεγκτικές/συμβουλευτικές εταιρίες!

ΖΗΤΑΜΕ:

  • την επαναπρόσληψη  του συναδέλφου που απολύθηκε άδικα για την συνδικαλιστική του δράση
  • Καμία απόλυση σε κανένα τμήμα επειδή “δεν υπάρχουν δουλειές”

Συνάδελφε, σε καλούμε να γίνεις μέλος της ΕΛΕΠΑ. Δυνάμωσε αυτόν που φοβούνται! Κανένας μόνος του απέναντι στις πιέσεις! Η ελπίδα βρίσκεται στην ενωμένη δράση των εργαζομένων!

Η Κεντρική Διοίκηση

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις