ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ PwC

 

 Η διοίκηση της εταιρείας PriceWaterhouseCoopers (PwC), στην προσπάθειά της να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στην επιχείρηση για να εφαρμόσει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, συνεχίζει  να απαγορεύει την είσοδο στα γραφεία της σε εργαζόμενούς της, εκλεγμένα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ) και της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (Ε.Λ.Ε.Π.Α), για την ενημέρωση των συναδέλφων για τις εξελίξεις αυτές, άλλα και ζητήματα που αφορούν τον κλάδο  με την αιτιολογία ότι αυτές προγραμματίζονται εντός εργάσιμων ωρών (16.45) !!!;;;     

Μάλιστα χθες (13/02/2018) η διοίκηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς στην προσπάθεια της να εμποδίσει την επαφή των συνδικαλιστών, που είναι και εργαζόμενοι της, με τους συναδέλφους τους, ακύρωσε τις κάρτες εισόδου τους,  κλείδωσε τις πόρτες των κτηρίων, ενίσχυσε την φύλαξη με επιπλέον υπαλλήλους της εταιρείας σεκιούριτι, τους  οποίους τοποθέτησε στο εσωτερικό του κτηρίου μπροστά από τις πόρτες των αιθουσών που εργάζονται οι υπάλληλοι της, εμποδίζοντας την πρόσβαση όχι μόνο στα εκλεγμένα μέλη μας, άλλα και σε όποιον εργαζόμενο ήθελε να μπει ή να βγει από αυτές. Προκλητικά δήλωσε μάλιστα ότι το ωράριο εργασίας στην εταιρία είναι 9.00 π.μ. με 8.00 μ.μ., δηλαδή κυριολεκτικά «ήλιο με ήλιο» !!!

Έφτασε ακόμα και σε σημείο να εκκενώσει ένα από τα κτήρια, ενεργοποιώντας τους συναγερμούς πυρασφάλειας θέτοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητα των ίδιων των εργαζομένων της. Στην συνέχεια απαγόρευσε την είσοδο σε μέλος του ΔΣ και εργαζόμενή της να παραλάβει τα προσωπικά της αντικείμενα (laptop, πορτοφόλι κ.α.). Τα παραπάνω γεγονότα προκάλεσαν την δικαιολογημένη έντονη δυσφορία και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων.

Η στάση της διοίκησης της PwC  δείχνει ότι φοβάται την παρουσία και τη δράση του σωματείου στο χώρο δουλειάς, τη συλλογική και οργανωμένη πάλη για τη  διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας. Αντιλαμβάνεται ότι η απήχηση και το κύρος του σωματείου συνεχώς αυξάνονται στις συνειδήσεις των εργαζομένων στις ελεγκτικές εταιρείες.

Όμως δεν τα κατάφεραν! Η τρομοκρατία δεν πέρασε!

Εκατοντάδες ανακοινώσεις μοιράστηκαν και οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την συλλογική σύμβαση εργασίας που η ΠΟΛ προτείνει για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Με την αδιάκοπη πάλη του σωματείου, οι εργαζόμενοι της PwC έχουν κατακτήσει να πληρώνονται τις υπερωρίες τους, μάχονται για την επαναφορά του οχταώρου (09.00 – 17.00) σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας μετά από παρέμβαση του σωματείου, την οποία η διοίκηση της PwC αρνείται πεισματικά να υλοποιήσει. Αλλά και την απόσυρση των επαίσχυντων ατομικών συμβάσεων εργασίας που εκβιαστικά θέλει να επιβάλει, οι οποίες μετά από παρέμβαση του σωματείου στο Υπουργείο Εργασίας έχουν κριθεί παράνομες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην PwC, στις άλλες ελεγκτικές εταιρείες,  άλλα και του κλάδου να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να απαιτήσουν την ανεμπόδιστη παρουσία και δράση των συνδικαλιστικών οργάνων στους χώρους εργασίας.

Να πληθύνουν τις γραμμές του σωματείου, να συμμετέχουν στη ζωή και στη δράση του.  Να συμβάλουν στο να γίνει πιο μαζικό, πιο δυνατό, ικανό να παλεύει πιο αποτελεσματικά για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. 

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.

Οι εργοδότες έχουν την πλήρη στήριξη όλων των κυβερνήσεων που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια (είτε «δεξιών» είτε «αριστερών»). Οι νόμοι για περαιτέρω φοροαπαλλαγές των εταιρειών, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ο νέος Συνδικαλιστικός Νόμος, είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους. Μέσω των οργανώσεων τους (ΣΕΒ, ΟΕΕ κ.α.) οργανώνουν την επίθεσή τους στα δικαιώματα και στις ελευθερίες των εργαζομένων.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Η Κεντρική Διοίκηση

14/02/2018

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις