ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση των αποφάσεων και του προγράμματος δράσης που ψηφίστηκε στην Γενική Συνέλευση 15.2.2018

Συνάδελφοι/-ισσες,

                Η Γενική Συνέλευση της Τρίτης 15/2/2108 έγινε σε δυναμικό και μαζικό κλίμα. Την εισήγηση έκανε ο πρόεδρος του ΔΣ. Αναφέρθηκε στον απολογισμό της δράσης του σωματείου το τελευταίο τρίμηνο όπου οι εξελίξεις ήταν πολύ έντονες, στα θετικά βήματα που κάναμε αυτή την περίοδο, αλλά και στα ζητήματα που πρέπει να διορθώσουμε για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Αναφέρθηκε στα προβλήματα στους χώρους δουλειάς και στα τρέχοντα ζητήματα του κινήματος και του κλάδου: νόμος για περιορισμό της απεργίας, πλειστηριασμοί, πάλη για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ). Αναφέρθηκε ακόμα, σε γενικότερα θέματα που έχουν ανακύψει (Σκοπιανό, Novartis) και την στάση που πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι.

Την σκυτάλη πήραν αρκετοί συνάδελφοι. Πήραν τον λόγο και μετέφεραν την εμπειρία τους από τους χώρους δουλειάς, με θετικά αλλά και αρνητικά παραδείγματα. Ειπώθηκαν προτάσεις και γνώμες για το πως θα βελτιωθούμε, τι απασχολεί σήμερα τους εργαζόμενους, τι συζητιέται στους χώρους δουλειάς, πως θα γραφτούν παραπάνω συνάδελφοι στο σωματείο, την ανάγκη να μάθουν όσο περισσότεροι συνάδελφοι το σχέδιο για την κλαδική ΣΣΕ. Ξεχώρισε η τοποθέτηση μιας συναδέλφισσας που δουλεύει σε λογιστήριο βιομηχανίας στα Οινόφυτα, λέγοντας ότι στην εταιρία που εργάζεται, μετά από 20 χρόνια που ήταν η μόνη γραμμένη στο σωματείο, κατάφεραν να δημιουργήσουν επιχειρησιακό σωματείο και για πρώτη φορά οι συνάδελφοι να γραφτούν και να παλέψουν για προβλήματα που έχουν. Κλείνοντας ανέφερε καταχειροκροτούμενη: «Νομίζω είναι η πρώτη φορά που οι συνάδελφοι νιώθουν δυνατοί, είναι το καλύτερο πράγμα που συνέβη όλα αυτά τα 20χρόνια στην δουλειά».

Η Γενική Συνέλευση κατέληξε στο παρακάτω πρόγραμμα δράσης:

1) Τρίτη 20/2 Συγκέντρωση στις 11.30πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων που δικάζονται 35 μέλη του ΠΑΜΕ για την διαμαρτυρία στον Υπ.Εργασίας Βρούτση το 2013 για τις δηλώσεις του για το ασφαλιστικό.

2) Τετάρτη 21/2 6.30μμ στην Ομόνοια. Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και πορεία προς το Υπ.Οικ. (προσυγκέντρωση ΕΛΕΠΑ στις 6.00μμ στην πλ.Κάνιγγος)

3) Τον Μάρτιο συσκέψεις για ενημέρωση της πρότασης για κλαδική ΣΣΕ ανά περιοχή και ανά μεγάλη εταιρία και για το πώς θα παλέψουμε για την εφαρμογή της.

4) Τετάρτη 7/3 Γενική Συνέλευση του παραρτήματος στο Πειραιά με θέμα τις ΣΣΕ και τους πλειστηριασμούς.

5) Απεργιακή κλιμάκωση στα μέσα Μάρτη με θέμα την αύξηση του κατώτατου μισθού σε €751, την υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ, την κατάργηση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

6) Διενέργεια δωρεάν μαθήματος Λογιστικής για νέους συναδέλφους που σπουδάζουν σε ΙΕΚ όπως είχε γίνει πέρσι με μεγάλη επιτυχία

7) Συνέχιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων με προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις για τα μέλη μας αλλά για τα παιδιά των συναδέλφων.

Η Κεντρική Διοίκηση 16/2/18

Κατηγορίες: Αποφάσεις ΔΣ