ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

30/3/2018

Δελτίο Τύπου

 Για την παρέμβαση της ΕΛΕΠΑ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Την Πέμπτη 15/03/2017 το σωματείο μας μετά από κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (Μ.Α.Σ) πραγματοποίησε περιοδεία στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.  Σκοπός ήταν να ενημερωθούν οι φοιτητές και μελλοντικοί εργαζόμενοι του κλάδου σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους δουλειάς,  για το ρόλο των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου (Ελεγκτικές – Λογιστικές – Συμβουλευτικές εταιρείες),  το τι είναι το σωματείο και για τι παλεύει, την στάση που πρέπει να κρατήσει ένας νέος εργαζόμενος σήμερα.

Μετά την περιοδεία ακολούθησε σύσκεψη με συμμετοχή πολλών φοιτητών. Υπήρχε έντονο ενδιαφέρον σχετικά με το πώς το σωματείο οργανώνει την πάλη των εργαζόμενων στους μεγάλους άλλα και μικρότερους χώρους δουλειάς, καθώς και για το ποια είναι τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους (ωράριο, συνθήκες δουλείας, απολύσεις, πρακτική άσκηση). Έγινε ενημέρωση για το τι είναι Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και το περιεχόμενο του σχεδίου σύμβασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών.

Εκφράστηκε η ανάγκη πιο σταθερής παρουσίας του σωματείου μας στο χώρο του Πανεπιστήμιου, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι μελλοντικοί συνάδελφοι μας, να γνωρίζουν το τι είναι το σωματείο και ποιος είναι ο ρόλος του σήμερα.

Εκφράστηκε επίσης η ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δυνάμεων του Μ.Α.Σ και του σωματείου σε μια σειρά ζητήματα. Αυτά που έχουν να κάνουν με την οργάνωση της πάλης για τα δικαιώματα των εργαζόμενων, με το ρόλο των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου και τις συνθήκες δουλειάς που επικρατούν σε αυτές, με τις εξελίξεις στα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου, με το ρόλο του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε αυτές και το τι στάση πρέπει να κρατήσουμε απέναντι του.

Από πλευρά μας ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά τις δυνάμεις του Μ.Α.Σ που μας κάλεσαν στο χώρο του πανεπιστημίου και μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία να μιλήσουμε σε εκατοντάδες αυριανούς συνάδελφους μας. Με βάση την πείρα που αποκομίσαμε δεσμευόμαστε να γίνουμε καλύτεροι στην  παρέμβασή μας στα πανεπιστήμια. Το επόμενο χρονικό διάστημα δεσμευόμαστε να πάρούμε μια σειρά από πρωτοβουλίες για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Η Κεντρική Διοίκηση

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις