ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, ΤΗΛ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ: 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ μαζί με το Π.Α.ΜΕ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ, στις 7μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Προσυγκέντρωση 6,30 πλ. Κλαυθμώνος

Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επιδρομή των ΗΠΑ,

Βρετανίας και Γαλλίας κατά της Συρίας

 Έξω η Ελλάδα από το Νέο Ιμπεριαλιστικό Έγκλημα!

 Το πρωί του Σαββάτου, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια στη Συρία. Η επίθεση αυτή βασίστηκε σε διάφορα προσχήματα (όπως η εισβολή στο Ιράκ για τα ακόμα άφαντα όπλα του Σαντάμ). Γίνεται με τη στήριξη και ανοχή της υπόλοιπης λυκοσυμμαχίας των ΝΑΤΟ – ΕΕ και κυβερνήσεων που υποκρίνονται τους “Πόντιους Πιλάτους”, ανοίγοντας το δρόμο για τη νέα σφαγή.

Ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Αυτός ο στόχος τους φέρνει σ’ αντιπαράθεση μ’ άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια.

Οι Ιμπεριαλιστές Τη Γη Ξαναμοιράζουν – Με Των Λαών Το Αίμα Τα Σύνορα Χαράζουν.

Με την επίθεση των ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας περνάμε σε νέα φάση κλιμάκωσης των ανταγωνισμών στην περιοχή, αλλά και γενικότερα, καθώς συγκεντρώνονται τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις, από όλες τις μεριές του κόσμου, με το χέρι στη σκανδάλη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ’ αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα. Συνεργάζεται στρατιωτικά με κράτη – δολοφόνους, όπως το Ισραήλ. Προσπαθεί συστηματικά να εξωραΐσει τον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό. Οι χιλιάδες ανεφοδιασμοί αμερικανικών πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών σε ελληνικό έδαφος, στη βάση της Σούδας κ.α., η στάθμευση των drones των ΗΠΑ στη Λάρισα, η στήριξη με υποδομές αλλά και έμψυχο υλικό που παρέχουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στις αποστολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, το διαρκές «αλώνισμα» της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο Αιγαίο δεν είναι απλά «συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας». Η στάση των Ελληνικών κυβερνήσεων υπέρ των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ εξυπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδας, που σαν κοράκια περιμένουν τα συμβόλαια που θα βγουν μετά την καταστροφή και τη δολοφονία των λαών.

Αυτό το κουβάρι δεν είναι κάτι «επιπλέον» σε όσα ζουν οι εργαζόμενοι, αλλά αποτελεί μέρος της αντιλαϊκής πολιτικής που δοκιμάζουν εδώ και χρόνια για να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Άμεση συνέπεια της γενίκευσης του πολέμου θα είναι ο νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Το νέο κύμα προσφύγων, για το οποίο υποκριτικά μιλάνε αυτοί που το προκαλούν.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου μας να καταδικάσουν την νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία να μην πληρώσουμε με νέες περιπέτειες και μεγάλους κινδύνους για την καπιταλιστική κερδοφορία αφού αυτό επιδιώκεται μέσω των επεμβάσεων και των πολέμων

Πιο επίκαιρο από ποτέ είναι το σύνθημα και πέρυσί αλλά και φέτος της απεργίας της 1ης Μάη «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών»

Τώρα Ξεσηκωμός για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, η βάση της Σούδας που αποτελεί στρατηγικό κέντρο για τα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Τώρα Ξεσηκωμός για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Απέναντι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, οι εργαζόμενοι έχουμε να αντιτάξουμε τις αξίες της φιλίας και της Αλληλεγγύης

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Με το Π.Α.ΜΕ, στις 10 το πρωί στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΠΡΙΛΗΣ 2018

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις