ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, ΤΗΛ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ: 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Τετάρτης 30/5/18

 

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους του κλάδου μας που συμμετείχαν στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 30/5 μαζί με τα μπλοκ του σωματείου μας στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Καλούμε τους συναδέλφους που κάτω από την πίεση και τον φόβο δεν έκαναν το βήμα να απεργήσουν, να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο μας και να συμμετάσχουν στον αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο μας.

Το σωματείο μας με περιοδείες σε 10άδες χώρους δουλειάς σε όλη την Αττική (ελεγκτικές και λογιστικές εταιρίες, λογιστικά γραφεία, λογιστήρια εταιριών) ενημέρωσε τους συναδέλφους για το σχέδιο κλαδικής ΣΣΕ, τους κάλεσε να απεργήσουν και να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις μαζί με το ΠΑΜΕ.

 Τα μπλοκ του σωματείου μας ήταν μαζικά, αλλά και συνολικά η πορεία των σωματείων και των ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ήταν πολύ μαζική, δίνοντας πραγματική ελπίδα στους εργαζόμενους. Βροντοφωνάξαμε ότι θέλουμε υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε κλάδο με αυξήσεις και καλύτερους όρους δουλειάς.

Από την άλλη, φάνηκε για μια ακόμη φορά η κατάντια των δυνάμεων των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών, των πλειοψηφιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και του ΟΕΕ (που συμμετέχει στην λεγόμενη κοινωνική συμμαχία). Καλούσαν σε απεργία με αίτημα ουσιαστικά την ανάκαμψη των εργοδοτών! Η τραγική εικόνα των ελάχιστων διαδηλωτών στις συγκεντρώσεις τους δείχνει την γύμνια των αιτημάτων τους αλλά και την υπόληψη που τους έχουν οι εργαζόμενοι.

 Συνεχίζουμε και παλεύουμε δυναμώνοντας το σωματείο μας, την ένωσή μας, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο μας που θα βάλει φρένο στις ορέξεις των μεγάλων ελεγκτικών, λογιστικών, συμβουλευτικών εταιριών που χειροτερεύουν καθημερινά τους όρους εργασίας μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για υπογραφή ΕΓΣΣΕ με αύξηση του κατώτατου μισθού στα €751, για προστασία της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, για αφορολόγητο στα €20.000, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και ανάκτηση των απωλειών μας.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

31/5/2018

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις