ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, ΤΗΛ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ: 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

 

ΣΥΣΚΕΨΗ Λογιστών Ελεγκτών της Δυτικής Αθήνας, 

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 Ιουλίου 2018, 6.00 ΜΜ

Αίθουσα του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Περιστερίου

Βεάκη Αιμιλίου 36, Ευαγγελίστρια, Περιστέρι Αττικής (είσοδος από Βεάκη)

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε που ζεις ή δουλεύεις στη Δυτική Αθήνα,

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέλει να μας πείσει ότι έρχεται μια καλύτερη “μεταμνημονιακή” εποχή που όλα θα βελτιωθούν. Κανένας μας δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα ψεύτικα λόγια τους. Όχι μόνο δεν θα ανακουφισθούμε αλλά θα ενισχυθεί κι άλλο η αντιλαϊκή επίθεση.

Έχουν ήδη ψηφίσει την μείωση του αφορολόγητου (που θα σημάνει περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς όλων), την μείωση συντάξεων,  τη μεσολάβηση και τη διαιτησία συλλογικών εργατικών διαφορών, δηλαδή στο μηχανισμό προσφυγής για να υπάρξει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην περίπτωση που αυτή δεν υπογράφεται (μπαίνουν επιπλέον εμπόδια στη δυνατότητα των σωματείων για προσφυγή στη διαιτησία, αφού κυρίαρχη διαδικασία γίνεται η μεσολάβηση) και άλλα μέτρα. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη των λίγων, με συνέχιση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με χαμηλούς μισθούς, με δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ με μεγάλη εντατικοποίηση. Αυτή είναι η επιστροφή στην ομαλότητα και η δίκαιη ανάπτυξη που τάζουν.

Ο μόνος τρόπος να βάλουμε φρένο σε αυτά, αλλά και να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς, πραγματικά 8ωρη 5ήμερη εργασία, προστασία της μητρότητας, 2χρονες μισθολογικές ωριμάνσεις, επίδομα ισολογισμού- φορ. πιστοποιητικού κ.α. είναι μέσα από την διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας(ΣΣΕ) για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Στους κλάδους που κινητοποιούνται μαζικά και έχουν συσπείρωση στα σωματεία τους, κατάφεραν μέσα σε αυτές τις συνθήκες υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις (Μεταλλεργάτες Ν/Ε ζώνης, Ξενοδοχοϋπάλληλοι, Οικοδόμοι). Το σωματείο μας τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει με τους αγώνες των εργαζομένων σε αρκετούς χώρους να παρθούν πίσω μειώσεις, να δοθούν υπερωρίες που δεν δίνονταν, να πληρωθούν οδοιπορικά, να φεύγουν εργαζόμενοι στο ωράριό τους ενώ δούλευαν σταθερά μέχρι τις 8μμ και άλλα.

                 Συναδέλφισσα – Συνάδελφε  έλα στη σύσκεψη

                για  να συζητήσουμε την πρόταση της Συλλογικής Σύμβασης (ΣΣΕ) της ΠΟΛ και να οργανώσουμε τη δράση μας  ώστε να πιέσουμε τους εργοδότες να την υπογράψουν.   Δεν είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή. Χρειάζεται η συμμετοχή όσο περισσοτέρων συναδέλφων. Χρειάζεται πίστη στην δύναμή μας . Εκεί βρίσκεται η ελπίδα για τους εργαζόμενους! Ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

18 ΙΟΥΝΗ 2018

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις