ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093 – 38 10 081,, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.pol.org.gr  , www.elepa.gr. E_ mail: pol@otenet.gr  , elepa@elepa.gr.

Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2018

 

 

ΟΛΟΙ στα συλλαλητήρια με το Π.Α.ΜΕ,

 Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2018

Στην Αθήνα: Πλ. Ομόνοιας, 7.00  μ.μ.

(ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6,30 ΜΜ, ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ)

Στον Πειραιά:  Πλ. Καραϊσκάκη, 7.00  μ.μ.

 

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζομένων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει περάσει πλέον σε ανώτερα επίπεδα. Με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ η κυβέρνηση αποσκοπεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων ακόμη μία φορά. Ταυτόχρονα, βέβαια. Έταξε ψίχουλα για τους εργαζόμενους και την ίδια στιγμή ανακοίνωσε ένα σωρό ελαφρύνσεις για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Παράλληλα κανόνισε «χρυσές δουλειές» για αμερικάνικες πολυεθνικές, την στιγμή που εμβαθύνει με νέες συμφωνίες και μυστικές συναντήσεις τη συμμετοχή της χώρας στους Αμερικάνικους και Νατοϊκούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Ενώ εξήγγειλε την σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, συνεχίζει να εφαρμόζει τον άθλιο νόμο της ΝΔ που επιτάσσει ο μισθός μας να καθορίζεται με υπουργική απόφαση σύμφωνα με τις δημοσιονομικές «αντοχές» της χώρας, καθώς και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.

Η εξαπάτηση τους είναι ολοφάνερη ακόμα και στο θέμα της υποχρεωτικότητας μιας ΣΣΕ καθώς με τους μνημονιακούς νόμους, που βρίσκονται σε πλήρη εφαρμογή, είναι στο χέρι των εργοδοτών εάν  θα συναινέσουν ή όχι. Για ποια υποχρεωτικότητα λοιπόν μιλάνε; 

 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ

Για αυτό δε λένε κουβέντα για την επαναφορά σε δικαιώματα και κατακτήσεις που χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια, με τους νόμους που ψήφισαν και εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις με τις οδηγίες της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

Για αυτό απορρίπτουν την πρόταση νόμου των 500 και πάνω Εργατικών Σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που προβλέπει, την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων που περιέχονται στους νόμους που ψηφίστηκαν από τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια με τα τρία μνημόνια. Πλήρη διασφάλιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας κλπ

Για την ΣΣΕ των λογιστών και ελεγκτών είναι χαρακτηριστική η άρνηση των εργοδοτικών οργανώσεων να κάτσουν στο τραπέζι (με επικεφαλής τον ΣΕΒ). Βέβαια τα κέρδη των μεγάλων ελεγκτικών, συμβουλευτικών, λογιστικών εταιρειών μια χαρά τα πάνε. Και γιατί όχι άλλωστε, αφού πατάνε στα αποκαΐδια των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ

Για αυτό σε κάθε εργασιακό χώρο απαιτείται να δώσουμε  ακόμα πιο δυνατά τη μάχη για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα, για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, για να μην υπάρχει απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, να παρθούν πίσω απολύσεις.

Για αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμπορευτούν ακόμα πιο μαζικά με το ταξικό κίνημα, την ομοσπονδία και τα σωματεία μας ώστε να οργανώσουμε την απάντηση μπροστά στην επέκταση της εκμετάλλευσής μας, στο τσάκισμα της ζωής των οικογενειών μας.

Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε χώρο δουλειάς.

 Έχουμε πείρα και είναι πολυετής, δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν. Τέρμα πια στα ψέματα κυβέρνησης – ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Απαιτούμε και Δυναμώνουμε τον διεκδικητικό αγώνα για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
  • Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.

Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας,

τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Τα Διοικητικά Συμβούλια

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις