ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, ΤΗΛ. 38 02 923 – 38 35 093, Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

Υπογραφή εδώ και τώρα κλαδικής ΣΣΕ για τους εργαζόμενους του κλάδου!

 Η ΕΛΕΠΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε λογιστήρια, λογιστικά γραφεία και ελεγκτικές/συμβουλευτικές εταιρίες να μαζικοποιήσουν την πάλη για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ). Να γραφτούν στο σωματείο μας!

Η πρόταση για κλαδική ΣΣΕ που έχει καταθέσει η ΠΟΛ και η ΕΛΕΠΑ αφορά και καλύπτει όλο τον κλάδο. Πρόκειται για μια ΣΣΕ που αντικατοπτρίζει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων, προβλέπει αυξήσεις, δουλειά χωρίς εξαντλητικά ωράρια, καλύτερους όρους εργασίας. Μπορείτε να την διαβάσετε στο site μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέει ψέματα ότι επαναφέρει τις ΣΣΕ. Έχει νομοθετήσει την δυνατότητα στους εργοδότες να αρνούνται την υπογραφή ΣΣΕ. Αρνήθηκε την πρόταση 530 σωματείων για επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων και αύξηση του κατώτατου μισθού στα €751. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, με θράσος ενεργοποίησε το άρθρο 103 του ν.Βρούτση, της κυβέρνησης ΝΔ, που καταργεί τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τον νόμο ο κατώτατος μισθός πλέον θα καθορίζεται με απόφαση υπουργού και με βάση την «ανταγωνιστικότητα» της οικονομίας.

Στον κλάδο μας ξέρουμε καλά τι σημαίνει «ανταγωνιστικότητα». Τα μονοπώλια του κλάδου μας, τα χρόνια της κρίσης, αυξάνουν τζίρους και κέρδη, ενώ οι εργαζόμενοι έχουμε μείωση στους μισθούς, προσλήψεις με τον βασικό, ανασφάλιστη εργασία, ανακύκλωση της ανεργίας μέσω ολιγόμηνων προγραμμάτων, επέκταση του ωραρίου εργασίας, απλήρωτες ώρες απασχόλησης, εντατικοποίηση, απολύσεις.

Η μη ύπαρξη ΣΣΕ, με ευθύνη του ΣΕΒ και της κυβέρνησης, τα τελευταία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να ζούμε εργασιακό μεσαίωνα. Το σωματείο μας παίρνει πρωτοβουλία για υπογραφή ΣΣΕ

 Η ΕΛΕΠΑ προχωράει σε:

  • Πέμπτη 18/10 στις 2μμ, Κινητοποίηση στα γραφεία του ΣΕΒ, όπου έχουμε ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με ΣΕΒ-ΓΣΕΕΒΕ-ΕΣΕΕ για υπογραφή ΣΣΕ του κλάδου, με παράλληλη Στάση Εργασίας από τη 1μμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου.
  • Πέμπτη 25/10 στις 7μμ, Εκλογοαπολ/ική Γεν. Συνέλευση στα γραφεία του σωματείου, Κάνιγγος 27
  • Αρχές Νοέμβρη, εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΕΛΕΠΑ.
  • Πέμπτη 8/11, πανελλαδική Απεργία

Τώρα πρέπει ο καθένας μας να θέσει τα δικά του κριτήρια για τον μισθό και τις συνθήκες με τις οποίες δουλεύει. Τώρα να κατοχυρώσουμε εγγράφως και συλλογικά τους όρους εργασίας μας, δηλαδή μισθό, ωράριο, επιδόματα, άδειες, μητρότητα, επαγγελματικά δικαιώματα, ασφάλιση, συνδικαλιστικές ελευθερίες. Όλα τα παραπάνω δεν τους τα χαρίζουμε. Με αγώνες μπορούμε να επιβάλουμε την υπογραφή της ΣΣΕ όπως έγινε και παλιότερα, όπως έγινε πρόσφατα σε άλλους κλάδους.

Στην Ένωση βρίσκεται η Δύναμη! – Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ τώρα!!!

Συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής, γίνετε μέλη της ΕΛΕΠΑ!