ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093 –  ΑΘΗΝΑ, Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

 

Ο αγώνας για ΣΣΕ συνεχίζεται!

Προχωράμε σε νέα συνάντηση με ΣΕΒ και Εργοδότες

Συνάδελφε-συναδέλφισσα,

Συνεχίζουμε την διαδικασία αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο μας. Μετά την πρώτη συνάντηση με τον ΣΕΒ αλλά και κάποιους από τους εργοδότες του κλάδου (ΣΟΛ, KPMG), συνεχίζουμε. Ήδη από τις πρώτες συναντήσεις είχαμε κεκτημένα όπως στην ΣΟΛ αυξήσεις σε χαμηλόμισθους, άδειες για σεμινάρια και οδοιπορικά. Έχουμε συνάντηση με τους εργοδοτικούς φορείς (ΣΕΒ-ΓΣΕΕΒΕ-ΕΣΕΕ-ΠΟΞ) την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου με θέμα την υπογραφή του σχεδίου Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της ΠΟΛ.

 

Ξεκινήσαν οι εκλογές του σωματείου μας

Το Διοικητικό Συμβούλιο σε καλεί να συμμετέχεις στις εκλογές. Να βοηθήσεις στην επιτυχία τους και στην αύξηση των ψηφισάντων. . Ήδη οι πρώτες μέρες των εκλογών καθώς και οι κάλπες που στήθηκαν σε ΕΑΒ και ΣΟΛ δείχνουν το αυξημένο ενδιαφέρον των συναδέλφων ώστε να δυναμώσει το σωματείο στον αγώνα του για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ;

  • Γιατί όσο περισσότεροι ψηφίσαντες στις εκλογές, τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχουμε να πιέσουμε.
  • Γιατί ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες είχαμε κεκτημένα!
  • Γιατί με περισσότερες ψήφους, εκπροσωπείται καλύτερα το σωματείο μας στα δευτεροβάθμια όργανα (ΠΟΛ, ΕΚΑ, ΕΚΠ) αλλά και στην ΓΣΕΕ..
  • Γιατί όσο πιο δυνατό το σωματείο, τόσο πιο πολύ θα το φοβούνται οι εργοδότες!

 

Το πρόγραμμα των εκλογών μας:

    Κεντρικά Γραφεία Παράρτημα Πειραιά  ΝΙΚΑΙΑ –
Γραφεία ΠΕΑΕΑ
Μέρα Ημερομηνία Κάνιγγος 27, Αθήνα ΕΚ Πειραιά, Ομ. Σκυλίτση 19 Κύπρου & Ηλιουπόλεως 100
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 Νοεμβρίου 13.00 – 21.00    
ΠΕΜΠΤΗ 8 Νοεμβρίου 13.00 – 21.00 13.00 – 21.00  
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 Νοεμβρίου 13.00 – 21.00   13.00 – 21.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 Νοεμβρίου 11.00 – 19.00 10.30 – 18.30  
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 Νοεμβρίου 11.00 – 19.00    

Απαραίτητα: Βιβλιάριο Ασθενείας & Ταυτότητα (ή δίπλωμα)

 

Παρά το ότι η οικονομική θέση του σωματείου είναι δύσκολη, αντιλαμβανόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες πολλών μελών μας, το ΔΣ προχώρησε σε απόφαση ρύθμισης παλιών συνδρομών. Για τους συναδέλφους που έχουν τέτοιο πρόβλημα αποφασίστηκε όλες τις συνδρομές μέχρι και το 2016 η οφειλή κλείνει συμβολικά με 1€, για τις συνδρομές του 2017 με 9€. Οι άνεργοι μπορούν να ψηφίσουν χωρίς να πληρώσουν.  Κανένας συνάδελφος που θέλει να ψηφίσει δεν θα αποκλειστεί για οικονομικούς λόγους!

ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ

Η δική μας απάντηση δεν μπορεί να είναι η απάθεια. Η ΛΥΣΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ Έτσι λοιπόν, θέλουμε και στις εκλογές το σωματείο μας να βγει δυναμωμένο και μαζικοποιημένο. Όσο πιο μαζικό το σωματείο, τόσο πιο δυνατοί κι εμείς!

 Με το σύνθημα “ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ” δυναμώνουμε την πάλη απέναντι σε εργοδοσία -κυβέρνηση – ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα. Έχουμε πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία που θα γίνει τον Νοέμβρη. Σήμερα συμμετέχουμε στην σύσκεψη των σωματείων της Αττικής ώστε να συντονίσουμε την δράση μας με βάση και την τελευταία προσπάθεια της πλειοψηφίας την ΓΣΕΕ να υπονομεύσει την προκηρυγμένη απεργία. Οι αποφάσεις των 2 πρόσφατων μαζικότατων Γενικών Συνελεύσεων του σωματείου μας είναι ξεκάθαρες. Συμμετέχουμε στην απεργία που θα γίνει με το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ.

 Διεκδικούμε (ανάμεσα σε άλλα):

  1. Υπογραφή του σχεδίου Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της ΠΟΛ για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας, το οποίο κατοχυρώνει εργασία, ωράριο και αξιοπρεπή μισθό.
  2. Υπογραφή ΕΓΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
  3. Κανένας κάτω από τα €751. Όχι στον διαχωρισμό άνω και κάτω των 25 ετών. Υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις