ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, ΤΗΛ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ: 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

 

Η ΕΛΕΠΑ χαιρετίζει την παλικαρίσια στάση του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη (Στρατεύσιμος Δίοπος Μηχανικός – Τ/ΜΗΧ), που εναντιώθηκε στη συμμετοχή της φρεγάτας «Ναβαρίνον», στην οποία υπηρετεί, σε ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση εκτός συνόρων. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τιμωρία του.

Η στάση του εκφράζει το πάγιο αίτημα του ελληνικού λαού να μη γίνει η χώρα ορμητήριο πολέμων. Το κύμα αλληλεγγύης στον ναύτη από εργατικά σωματεία, φορείς, στρατευμένους από όλη τη χώρα είναι απόδειξη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γεμίζει Νατοϊκές βάσεις την χώρα, δίνει 2% του προϋπολογισμού για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, συμμετέχει στις επεμβάσεις στο εξωτερικό, συμμετέχει σε ασκήσεις-προβές πολέμου εκτός συνόρων. Η βάρβαρη πολιτική τους, που τσακίζει τις ζωές των εργαζομένων, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας στις Νατοϊκές επεμβάσεις.

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

  • Δε δεχόμαστε κανένα ελληνικό πλοίο να σηκώσει σημαία του ΝΑΤΟ.
  • Απαιτούμε να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία που χρησιμοποιούνται προς όφελος των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Τώρα απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό αφέντη στον τόπο του.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

22.11.18

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις