ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepagr@gmail.com, elepa@elepa.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ

Νέα συνάντηση με τους εργοδότες την Πέμπτη 7 Μαρτίου

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Συνεχίζουμε αμείωτα την δραστηριότητά μας με σκοπό την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) όπως αποφασίστηκε από την πετυχημένη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την προηγούμενη βδομάδα.

Νέος σταθμός αυτού του αγώνα είναι η 3η κατά σειρά ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με ΣΕΒ-ΓΣΕΕΒΕ-ΕΣΕΕ που θα γίνει την Πέμπτη 7 Μαρτίου στις 4:00 μμ.

Παράλληλα, εκτός από το κλαδικό επίπεδο, πιέζουμε και σε επιχειρησιακό επίπεδο. Έχουμε ζητήσει συναντήσεις Τετάρτη 6 Μάρτη με την διοίκηση της Deloitte καθώς και την Τετάρτη 13 Μάρτη με την διοίκηση της PWC. για να συζητήσουμε για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με βάση το σχέδιο της Π.Ο.Λ στις παραπάνω εταιρίες. Έχουν προηγηθεί αντίστοιχες συναντήσεις σε KPMG και ΣΟΛ.

Το σχέδιο της σύμβασης για το 2019 της ΠΟΛ αφορά και καλύπτει όλους τους εργαζόμενους σε λογιστήρια εταιριών, λογιστικά γραφεία, λογιστικές-ελεγκτικές-συμβουλευτικές εταιρίες. Πρόκειται για μια ΣΣΕ που αντικατοπτρίζει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων, προβλέπει αυξήσεις, δουλειά χωρίς εξαντλητικά ωράρια, καλύτερους όρους εργασίας. (μπορείτε να το διαβάσετε στο site μας: www.elepa.gr ).

Γνωρίζουμε καλά ότι ο μόνος τρόπος για να πιέσουμε πραγματικά τους εργοδότες να υπογράψουν και το παραμικρό δικαίωμα στους εργαζόμενους είναι ο μαζικός αγώνας όλων μας. Οι συναντήσεις δεν αρκούν αν οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν κινητοποιούμαστε αποφασιστικά. Γι’ αυτό το επόμενο διάστημα προσανατολιζόμαστε σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας για να διεκδικήσουμε την υπογραφή και την υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ.

Παράλληλα, τις μέρες πριν τις συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν μαζικές ενημερώσεις εργαζομένων έξω από τις εταιρίες Deloitte Τρίτη 5/3 στις 6μμ και PwC Τρίτη 12/3 στις 9πμ.

 Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ – 4/3/2019

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις