ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepagr@gmail.com, elepa@elepa.gr.

 

Δελτίο Τύπου-Καταγγελία

Για την συνδικαλιστική μαφία και το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Η ΕΛΕΠΑ, από την ίδρυσή της, είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών(ΠΟΛ), η οποία εκλέγει αντιπροσώπους στην ΓΣΕΕ.

Κανονικά, στο συνέδριο της ΓΣΕΕ πηγαίνουν αντιπρόσωποι εκλεγμένοι από τα εργατικά σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα της χώρας. Εκεί συζητούν τα προβλήματα των εργαζομένων, παίρνουν αποφάσεις για το πως θα δοθεί η μάχη για καλύτερη ζωή, για ΣΣΕ, για δικαιώματα απέναντι στους αντιπάλους μας, δηλαδή τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους, καθώς και εκλέγουν την νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ.

Το τετραήμερο 14-17/3/2019, οι συνάδελφοι – εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μας, αλλά και των υπόλοιπων εργατικών ενώσεων έγιναν μάρτυρες των όσων διαδραματίστηκαν στην Καλαμάτα, στο συνέδριο-φιάσκο της ΓΣΕΕ. Ένα συνέδριο που δεν έγινε ποτέ με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ (ΚΙΝΑΛ) –ΔΑΚΕ (ΝΔ) – Ομάδα Βασιλόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ).

Ένα συνέδριο με νόθους αντιπροσώπους και εργοδότες, με ασφαλίτες και εισαγγελείς, με πρακτικές συνδικαλιστικής μαφίας. Ένα συνέδριο, με συστηματική παραβίαση του καταστατικού της ΓΣΕΕ και κάθε συλλογικής διαδικασίας, αφού ουδέποτε συγκάλεσε συνεδρίαση των αρμοδίων οργάνων και επιτροπών για τον έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων των αντιπροσώπων και την προετοιμασία της διεξαγωγής του Συνεδρίου. Ένα συνέδριο που μοναδικό στόχο είχε να στηθεί μια κάλπη μακριά από τους εργαζόμενους, ώστε με τους παραποιημένους συσχετισμούς να βγάλουν στην ηγεσία της ΓΣΕΕ τους εκπροσώπους των εργοδοτών για να κατσικωθούν στον σβέρκο του εργατικού κινήματος.

Οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που πρόσκεινται στο Π.Α.ΜΕ έδωσαν αποφασιστική μάχη επί 4 ημέρες, έτσι ώστε να διεξαχθεί ένα «συνέδριο εργατών κι όχι εργοδοτών». Οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους πρέπει να πετάξουν στο περιθώριο, όχι μόνο αυτήν την κάστα της συνδικαλιστικής μαφίας, αλλά κυρίως την επιρροή της εργοδοσίας στις γραμμές μας. Να χτυπηθεί στη ρίζα ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός!

Παλεύουμε για σωματεία μαζικά, ταξικά κι όχι εργοδοτικά. Για σωματεία με γερές βάσεις στους χώρους δουλειάς, που τις αποφάσεις θα τις παίρνουν οι εργαζόμενοι κι όχι η εργοδοσία.

Όλοι οι εργαζόμενοι, μέλη σωματείων ή όχι, πρέπει να μάθουν τι έγινε στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, να βγάλουν συμπεράσματα, να πεισμώσουν και να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα.

Για τον λόγο αυτό σας αποστέλλουμε 1) το Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ, όπου δίνονται μερικά παραδείγματα από τις περιπτώσεις νόθων αντιπροσώπων σε Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες καθώς και 2) το βίντεο της συνέντευξης τύπου που έγινε την Δευτέρα 18/3/2019 από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για ενημέρωση σχετικά με τα παραπάνω. https://www.youtube.com/watch?v=GYU5WedG7LM

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

20/3/2019

Κατηγορίες: Αποφάσεις ΔΣ