ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)

Κάνιγγος 27,  Τηλ. (210)  38 02 923, 38 35 093, 210 38 1 0081 – ΑΘΗΝΑ

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Τα γεγονότα του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ που εκτυλίσσονται στη Ρόδο, μάς αφορούν όλους. Για ακόμα μια φορά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ανάμεσά τους και η εκλεγμένη ως αντιπρόσωπος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, προσπαθούν να πραγματοποιηθεί πραγματικό συνέδριο για τα προβλήματα των εργαζομένων.

Δύο μέρες το ξενοδοχείο σφραγισμένο, απαγόρευση εισόδου στους εκλεγμένους αντιπροσώπους, δεκάδες ποινικοί, φουσκωτοί και μπράβοι !!!!! Αυτές οι εικόνες και πρακτικές δεν έχουν σχέση με το συνδικαλιστικό κίνημα.

Σήμερα το πρωί οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι εισήλθαν συντεταγμένα στο χώρο και λίγη ώρα αργότερα, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα της συνδικαλιστικής μαφίας της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που ήθελε να τους πετάξουν έξω από το χώρο του Συνεδρίου.

Η παροιμία «εκεί που μας χρωστούσανε μας πήρανε και το βόδι» ταιριάζει απόλυτα καθώς η πλειοψηφία προσπαθεί να πάρει πλήρης διαζύγιο με την αλήθεια.. Ενώ οι μπράβοι των εργοδοτών επιτέθηκαν και τραμπούκησαν τους εργαζόμενους, τώρα παρουσιάζονται ως θύματα.

Η χυδαιότητα περισσεύει, αλλά τι θα περίμενε κανείς από την ομάδα των εργατοπατέρων Παναγόπουλου/ΠΑΣΚΕ, Ν. Κιουτσούκη/ΔΑΚΕ, Θ. Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ.

 Συνάδελφοι,

 Δεν είναι μια μάχη για την καρέκλα όπως παρουσιάζεται από τα κανάλια και δυνάμεις στον συνδικαλιστικό χώρο. Δεν είναι ένα θέμα μακριά και ξεκομμένο από κάθε εργαζόμενο της χώρας.

Αντιθέτως πρόκειται για το ανώτατο όργανο του συνδικαλιστικού κινήματος που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων.

Είναι σοβαρό ζήτημα που αφορά όλους τους εργαζόμενους εάν το συνδικαλιστικό κίνημα θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εργαζόμενων ή θα καταντήσει «μαγαζάκι» των εργοδοτών.

Η Ομοσπονδίας μας, τα σωματεία μέλη της, οι εργαζόμενοι του κλάδου δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε αγώνες για τα συμφέροντα των εργαζομένων για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Και στον αγώνα αυτόν δε χωράνε εργοδότες και τσιράκια.

Όσο κι αν προσπαθεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να κρατήσει το τριτοβάθμιο όργανο του συνδικαλιστικού κινήματος, δέσμιο των επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων τους δε θα τους αφήσουμε να τα καταφέρουν. Οι αποκαλύψεις και οι επώνυμες καταγγελίες για την εκτεταμένη νοθεία, την παρουσία εργοδοτών και εκπροσώπων τους και σε αυτό το συνέδριο πήραν μορφή χιονοστιβάδας.

 Αλήθεια γιατί απαγόρεψαν από την διαδικασία όλους τους δημοσιογράφους; Μήπως γιατί δεν θέλουν να δει ο εργατόκοσμος την κατάντια τους;

Γιατί απαγορεύουν την είσοδο σε εκλεγμένους συνδικαλιστές; Σε προέδρους σωματείων και Ομοσπονδιών;

 Υπενθυμίζουμε ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρότειναν το συνέδριο να γίνει στην Αττική και μάλιστα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά δωρεάν και όχι αποκομμένο από τους εργαζόμενους σε κάποιο νησί, όχι καθημερινή μέρα, όχι ξοδεύοντας ένα σωρό λεφτά των εργαζομένων… Προφανώς δεν τους βολεύει να έρθει η σαπίλα τους στην επιφάνεια.

Συνάδελφοι,

 Ας σκεφτούμε την στάση της ΓΣΕΕ όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, ας σκεφτούμε πως συνέβαλε να περάσουν ένα σωρό αντιλαϊκά νομοσχέδια – εκτρώματα για τους εργαζόμενους, ας σκεφτούμε τι Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις υπέγραφε, ας σκεφτούμε….

Αβίαστα λοιπόν βγαίνει το συμπέρασμα

«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΓΣΕΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ»

Είναι υπόθεση δική μας!!

Δεν μας ακουμπούν η λάσπη τους και τα ψέματα τους.

           Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ακυρώσαμε με την παρουσία μας την διεξαγωγή του φιάσκου και επιμένουμε να διεξαχθεί ένα συνέδριο ανοιχτό, δημοκρατικό των εργαζομένων. Δεν μπορεί κανένας μπράβος, καμία συνδικαλιστική μαφία να αποκλείσει τους πραγματικούς εργαζόμενους.

Αυτές τις μέρες αποκαλύπτεται με όλο και πιο έντονο τρόπο η

 γύμνια τους απέναντι στους εργαζόμενους.

Ένα να ξέρετε! Κάθε μέρα θα είμαστε σε χώρους δουλειάς να δίνουμε τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους για το αντιπάλεμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής με όλους τους τρόπους, στους χώρους δουλειάς, στο δρόμο του αγώνα.

ΓΣΕΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

04/04/2019

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις