ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepagr@gmail.com, elepa@elepa.gr.

 

 1η Μάη
Παγκόσμια Ημέρα της Εργατικής Τάξης

 

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά,

Οργανώνουμε την πάλη μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ μαζί με το Π.Α.ΜΕ

 ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ,

ΑΘΗΝΑ: 10:30 πμ -ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 9,30 πμ – Πλ. Κάνιγγος

ΠΕΙΡΑΙΑ: 10:30 πμ- Πλ. Καραϊσκάκη

          Το 1886 στο Σικάγο, εργάτες απεργούν για 8ωρη εργασία και αυξήσεις. Είναι η αρχή για την εγκαθίδρυση του 8ώρου μέσα από τεράστιους αγώνες και μεγάλο φόρο αίματος των εργαζομένων όλου του κόσμου. 133 χρόνια μετά το Σικάγο, τα αιτήματα της Πρωτομαγιάς, για ανθρώπινα ωράρια εργασίας, για δουλειά με δικαιώματα, για κλαδικές ΣΣΕ βρίσκονται στο επίκεντρο των αγώνων των εργαζόμενων όλης της χώρας!

Η εμπειρία από τον κλάδο μας είναι η πλέον χαρακτηριστική

          Παρά την τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας, η κατάσταση για τους εργαζόμενους του κλάδου μας είναι τραγική. Οι εργοδότες προσπαθούν να μας πείσουν ότι έτσι είναι η φύση του επαγγέλματος, ότι πρέπει να δουλεύουμε σαν τους σκλάβους τώρα που είμαστε νέοι για να κάνουμε καλό βιογραφικό ώστε μετά να γίνουμε μεγαλοστελέχη, ότι αν πάει καλά η εταιρία θα πάμε καλά κι εμείς…

Οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς θεωρούνται «το φυσιολογικό» θυσιάζοντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο, χρόνο από το να βλέπουμε τις οικογένειες μας, χρόνο ξεκούρασης και ψυχαγωγίας. Οι μισθοί μετά βίας καλύπτουν τις ανάγκες μας, η εργασία τα βράδια και το σαββατοκύριακο είναι πλέον κανόνας.

Ιδιαίτερα από το 2011, που παύει η ισχύς της ΣΣΕ που είχε επιβάλει η ΠΟΛ με τους αγώνες των εργαζόμενων του κλάδου, εμφανίζονται έντονα προβλήματα. Σε αυτή την κατάσταση έχουν συμβάλει καθοριστικά όλες οι κυβερνήσεις βάζοντας εμπόδια στην ύπαρξη και υπογραφή ΣΣΕ, νομοθετώντας την μείωση μισθών, τα ατέλειωτα ωράρια, την εκ περιτροπής εργασία.

Από κοντά και η ΕΕ που παρουσιάζει τις ΣΣΕ ως «αγκυλώσεις του παρελθόντος», που νομιμοποιεί μέχρι και τις απολύσεις εγκύων, που γενικεύει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης με πρόσφατο παράδειγμα τις συμβάσεις μηδενικών ωρών (!!!), τα δουλεμπορικά γραφεία, τις πολύμηνες δοκιμαστικές περιόδους και πολλά ακόμα.

Έξω οι εργοδότες από τα Σωματεία

          Κυβέρνηση και εργοδότες προσπαθούν με κάθε τρόπο να έχουν υπό τον έλεγχο τους το εργατικό κίνημα μην υπάρχουν αντιδράσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το 37ο Συνέδριο-παρωδία που επιχείρησε να στήσει, η συνδικαλιστική μαφία των ηγεσιών ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ- ομάδα Βασιλόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) στην ΓΣΕΕ. Με εκτεταμένες νοθείες, με μπράβους και ασφαλίτες, προσπαθούν να φέρουν τους εργοδότες μέσα στα σωματεία των εργαζομένων.

Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα «Έξω οι εργοδότες από τα σωματεία». Για να γίνει αυτό χρειάζεται νέοι εργαζόμενοι να γραφτούν στα σωματεία, να αντιπαλέψουν την εκφυλιστική κατάσταση.

Αγώνας για τους μισθούς μας, τα δικαιώματα μας.

          Όσο δύσκολη κι αν φαντάζει η κατάσταση, πολλά μπορούν να γίνουν, αν αποφασίσουμε να δείξουμε την πραγματική δύναμή μας. Σήμερα πρέπει να αποτελέσει κεντρικό ζήτημα, για όλους εμάς τους εργαζόμενους, ο αγώνας και η σκληρή σύγκρουση με την μεγαλοεργοδοσία και το κράτος της, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε κλαδικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Συμβάσεις που θα βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας, θα ανακτούν απώλειες και θα ανοίγουν το δρόμο για ουσιαστικές κατακτήσεις.

Ο εργαζόμενος μόνος του είναι αδύναμος. Όταν όμως οργανώνεται και παλεύει συλλογικά μπορεί να καταφέρει τα πάντα!! Στους εργασιακούς χώρους που υπάρχουν δυνάμεις του σωματείου έχουμε κατακτήσεις. Η όποια κατάκτηση υπήρχε στη ζωή μας ήταν αποτέλεσμα της οργάνωσης και του αγώνα της τάξης μας, στη χώρα μας και παγκόσμια.

Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΠΡΙΛΗΣ 2019

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις