ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepagr@gmail.com, elepa@elepa.gr.

 

Όλοι στην συγκέντρωση

την Δευτέρα 22 Απρίλη, 6,30 μμ στο Σύνταγμα

ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Προσυγκέντρωση 6,00 μμ στην Παλιά Βουλή

 

 Η ΕΛΕΠΑ καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες την Δευτέρα 22 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή στην κινητοποίηση που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, εργατικά Σωματεία, η ΑΣΓΜΕ, εκπαιδευτικοί φορείς, ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας απάντηση στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις να ψηφιστεί στα μουλωχτά μια ακόμα αναδιάρθρωση που σαρώνει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

Το νομοσχέδιο αυτό όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει την υπάρχουσα θλιβερή κατάσταση στα Λύκεια της χώρας, αλλά αντίθετα την υποβαθμίζει ακόμα πιο πολύ, εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση.

Μέσα από τις διατάξεις του, οικοδομείται ένα φτωχότερο Λύκειο, με τη Γενική Παιδεία να σταματά στη Β’ τάξη, την Γ’ Λυκείου να μετατρέπεται σε ένα έτος στενά προπαρασκευαστικό για την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με το πρόγραμμά της να περιορίζεται κυρίως στα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι ανάλογα με την ομάδα προσανατολισμού που έχουν επιλέξει.

Προστίθενται νέες εξεταστικές δοκιμασίες ακόμα και για την απόκτηση του απολυτηρίου, ενώ κατά τ’ άλλα παραμένει ο ανταγωνισμός για μια θέση στα πανεπιστήμια, διατηρώντας και την παραπαιδεία, την οποία υποτίθεται πως θέλει να καταπολεμήσει.

Με το ίδιο νομοσχέδιο προχωρούν οι αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με νέες αλλαγές στον χάρτη των ΑΕΙ, με «πυξίδα» τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ρυθμίσεις για αναγνώριση των τίτλων των κολεγίων κ.ά.

Όλοι μαζί γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο σύγχρονο, που δεν θα εξοντώνει μαθητές και εκπαιδευτικούς και θα παρέχει ολόπλευρη μόρφωση.

Απόσυρση εδώ και τώρα του νομοσχεδίου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

19 ΑΠΡΙΛΗ 2019

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις