ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

 

Με αφορμή την συχνή καθυστέρηση της μισθοδοσίας στη ΣΟΛ…

…και ουσιαστικά το ζήτημα των χαμηλών μισθών.

 

Συνάδελφοι,

Άλλη μια μισθοδοσία θα καταβληθεί καθυστερημένα. Η ενημέρωση που έχουμε από παρέμβαση του σωματείου μας στην Διοίκηση, είναι ότι ο μισθός του Ιουνίου θα καταβληθεί την Τετάρτη 3/7. Εύλογα μπορεί κάποιος να σκεφτεί: «πως κάνετε έτσι ρε παιδιά για 2-3 μέρες καθυστέρηση».

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται τακτικά τέτοιες καθυστερήσεις. Πέρα από το νομικό ζήτημα: ότι η μισθοδοσία οφείλει να καταβάλλεται στην ώρα της όπως στην ώρα της παρέχεται και η εργασία μας (πολλές φορές και πολύ περισσότερο από ότι στην ώρα της!!), υπάρχει και το ουσιαστικό. Ότι πολλοί συνάδελφοι ακόμα και αυτές τις 2 ή 5 ή 7 μέρες καθυστέρησης αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Δεν φταίει βέβαια μόνο η καθαυτή καθυστέρηση…

Εδώ και 8 χρόνια οι μισθοί είναι παγωμένοι σε χαμηλά επίπεδα ενώ το τελευταίο διάστημα προσλαμβάνονται για την ίδια ώρα και φύση δουλειάς εργαζόμενοι με 600€.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι εργαζόμενοι της ΣΟΛ δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές καθημερινές ανάγκες. Οι πενιχροί μισθοί μας στερούν τη δυνατότητα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Όταν το μέσο ενοίκιο μαζί με τους λογαριασμούς κυμαίνεται στα 300-450€, για όλα τα υπόλοιπα περισσεύουν 200-300€ το πολύ.

Τα επαναλαμβανόμενα 10ωρα, 11ωρα και κάποιες φορές 12ώρα που καθιερώνονται δεν μας επιτρέπουν να ξεκουραστούμε να δούμε τις οικογένειες μας, τις σχέσεις μας τα παιδιά μας να μπορέσουμε να έχουμε προσωπικό ελεύθερο χρόνο.

Οι δαπάνες μετακίνησης που για κάποιους μπορεί να ξεπερνούν τα 150€ το μήνα είναι ακόμα ένας μεγάλος βραχνάς. Η δέσμευση της Διοίκησης (μετά την συνάντηση με το σωματείο) για αποζημίωση έστω από το 15ο χλμ και μετά, και όχι από το 25ο χλμ που ισχύει τώρα, δεν έχει προχωρήσει.

Οι περικοπές σε επιδόματα μεταπτυχιακού, η αναγκαστική μεταφορά σε μπλοκάκι, οι απλήρωτες υπερωρίες είναι πρόσθετα βάρη.

Όταν λοιπόν η κακοπληρωμένη και εξοντωτική δουλειά συνδυάζεται με την καθυστέρηση της μισθοδοσίας μας τότε η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο. Πολλοί από εμάς έχουμε οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούμε να περιμένουμε να εξοφληθούμε με καθυστερήσεις.

Το σωματείο μας όλο αυτό το διάστημα ασκεί πιέσεις στην Διοίκηση της ΣΟΛ ανοίγοντας τα προβλήματα  στην πραγματική τους διάσταση.

Απαιτούμε:

Την εξόφληση της μισθοδοσίας μας χωρίς καθυστερήσεις. Ακόμα και αν υπάρχει ταμειακή δυσχέρεια, να πληρώνεται απρόσκοπτα ο μισθός στους εργαζόμενους μη μετόχους της εταιρίας.

Το ξεπάγωμα των μισθών των εργαζόμενων (σε διοικητικό και ελεγκτικό προσωπικό).

Να σταματήσει το αίσχος των μισθών των 600€. Κανένας εργαζόμενος με χαμηλότερο μισθό από τα 1000€ μικτά.

Υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ εργασίας με καλύτερους όρους εργασίας στην βάση του σχεδίου σύμβασης της ΠΟΛ.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2019

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις