ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, ΤΗΛ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ: 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

 

 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη!

 Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη,
στις 7μμ στα Προπύλαια!

 Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, την οργάνωση

και τους αγώνες των εργαζομένων.

Να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης που βάζει

τις Κλαδικές ΣΣΕ και τη συνδικαλιστική δράση στο γύψο.

 

Δίνουμε δυναμική απάντηση στην επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα και στα σωματεία που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ με το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη  7,00 μμ στα Προπύλαια μαζί με το ΠΑΜΕ. Κλιμακώνουμε την δράση μας με ΑΠΕΡΓΙΑ την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κανονικότητα και η ανάπτυξη που αναφέρει η κυβέρνηση δεν είναι για όλους! Για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τη μεγαλοεργοδοσία είναι παράδεισος, ενώ για τους εργαζόμενους και τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού είναι ζωή-σκλαβιά και δουλειά χωρίς συμβάσεις και δικαιώματα.

Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο εκτός από πολλά δώρα στους εργοδότες φέρνει μεγάλο χτύπημα στους εργαζομένους. Προωθεί το πλήρες ξήλωμα των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Χτυπά τις συλλογικές διαδικασίες των εργαζόμενων και βάζει στο γύψο την δράση των σωματείων για να μην υπάρχει αντίδραση στην χειροτέρευση της ζωής μας.

Πιο Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο περιλαμβάνει:

  • Τον οριστικό ενταφιασμό των Κλαδικών Συμβάσεων. Για την όποια επέκταση τους προστίθεται και ο όρος να υπάρχει “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”.
  • Οι Τοπικές ή Επιχειρησιακές Συμβάσεις θα υπερισχύουν των Κλαδικών Συμβάσεων. Δηλαδή ακόμα και αν υπογραφεί Κλαδική ΣΣΕ με μεγαλύτερους μισθούς δεν θα ισχύει. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα την μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών. Ο μέσος μισθός είχε επίσημα μειωθεί πάνω από 25%, τώρα τον θέλουν ακόμα παρακάτω!
  • Ενίσχυση των περιβόητων ενώσεων προσώπων που θα υπογράφουν σύμβαση που θα υπερισχύει και αυτή της Κλαδικής ΣΣΕ. Να θυμίσουμε ότι πάνω από 1.500 τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012-2013 για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.
  • Θέσπιση “ηλεκτρονικού μητρώου σωματείων και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για αποφάσεις όπως απεργίες με αποτέλεσμα το ηλεκτρονικό φακέλωμα αλλά και το χτύπημα των ζωντανών μαζικών Γενικών Συνελεύσεων.
  • Ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, με δικαίωμα να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.
  • Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ
  • Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!
  • Υπονόμευση της πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης. Αφού τίθεται ως πλαφόν το 12% (χαμηλότερο από υπερωρία) δήθεν ως μέτρο καταπολέμησης της μερικής απασχόλησης.

 

Σκοπός εργοδοτών και κυβέρνησης είναι να καταργήσουν τις συλλογικές διαδικασίες όπως τις Γενικές Συνελεύσεις (ΓΣ). Να μην γίνεται συζήτηση ανάμεσα στους εργαζόμενους και να μην παίρνονται αγωνιστικές αποφάσεις.

Τα σωματεία έχουν καταστατικά και λειτουργούν με βάση αυτά. Στο καταστατικό της ΕΛΕΠΑ αναφέρεται ότι η ΓΣ αποτελεί το κυρίαρχο όργανο του σωματείου μας. Στην ΓΣ μαζεύονται οι εργαζόμενοι, συζητούν από κοντά τα προβλήματά από τους χώρους εργασίας τους, ανταλλάζουν γνώμες και πείρα για το πως να τα αντιπαλέψουν και για να αποφασίσουν. Στην ΓΣ παίρνουν μέρος ανεξαιρέτως όλα τα μέλη του σωματείο μας.

Πώς μπορεί αυτό να αντικατασταθεί από ελεγχόμενες και απρόσωπες ηλεκτρονικές διαδικασίες, που θέλουν να φέρουν στη ζωή των συνδικάτων από τη μία το φακέλωμα και από την άλλη το χτύπημα της ζωντανής και ενεργής συμμετοχής;

Ποιος άραγε εργαζόμενος νιώθει πραγματικά ελεύθερος να ψηφίσει ηλεκτρονικά σε μια ψηφοφορία για μια απεργία ή για κάποια κινητοποίηση; Είναι γνωστό ότι οποιοσδήποτε με γνώσεις IT (πόσο μάλλον το κράτος και οι εργοδότες) μπορεί σχετικά εύκολα να «υποκλέψει» το ποιοι ψήφισαν ή ακόμα και τι ψήφισαν σε μια τέτοια ηλεκτρονική ψηφοφορία. Το σωματείο μας δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί τέτοια διαδικασία. Θα περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο τα μέλη μας και τις αποφάσεις μας.

Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την δημοκρατία στα σωματεία! Στην πραγματικότητα θέλουν σωματεία άμαζα, χωρίς συμμετοχή. Θέλουν σωματεία που θα θυσιάζουν τους εργαζόμενους για τα κέρδη του εργοδότη.

Τα σωματεία είναι οργανώσεις εργατών, όχι του κράτους και της εργοδοσίας! Λειτουργούν για να υπηρετήσουν τα εργατικά συμφέροντα, τους στόχους και την προοπτική της εργατικής τάξης και όχι τα “θέλω” των κεφαλαιοκρατών και των κυβερνήσεών τους.

 Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – 16/9/2019

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις