ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, ΤΗΛ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ: 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

 

 Καταγγελία

Οι μαφιόζικες μέθοδοι για το χτύπημα της απεργίας δεν θα περάσουν!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Όπως γνωρίζετε, το σωματείο μας πήρε ομόφωνη απόφαση στην Γενική Συνέλευση της 3/9/19 για συμμετοχή στην απεργία κόντρα στον πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που δίνει δώρα στους εργοδότες, σαρώνει εργατικά δικαιώματα, καταργεί την ύπαρξη κλαδικών ΣΣΕ, βάζει στο γύψο την συνδικαλιστική δράση. Απόφαση για απεργία έχει πάρει και η ομοσπονδία μας (ΠΟΛ). Η απεργία ορίστηκε για την Τρίτη 24/9.

Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν πάρει δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα(ΕΚ) της χώρας. Ανάμεσα σε αυτά το ΕΚ Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, Ιωαννίνων κ.α. αλλά και η ΑΔΕΔΥ.

Καταγγέλλουμε την ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, οι οποίοι με ένα μεγάλο κύμα εκβιασμών σε προέδρους Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών από το πρωί της Τρίτης έχουν βάλει στόχο να ακυρωθεί η πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχει αποφασιστεί για τις 24/9.

Αφού ναυάγησε η προσπάθειά τους να καλλιεργήσουν κλίμα ανοχής απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, όπως συμφώνησαν με τον πρωθυπουργό και τους άλλους «κοινωνικούς εταίρους», με τους οποίους συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού απέτυχε η προσπάθειά τους να μείνει στο σκοτάδι το αντεργατικό περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου, για το οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν τον «Κινέζο», πλέον περνούν στην επόμενη φάση του βρώμικου σχεδίου τους.

Θυμίζουμε ότι οι αποφάσεις των σωματείων, των ΕΚ, των Ομοσπονδιών έχουν παρθεί από Γενικές Συνελεύσεις εργαζομένων. Προσπαθούν αυτοί οι «κύριοι» που καμώνονται τους προστάτες μας, να ακυρώσουν την απόφαση τόσων εργαζόμενων με το έτσι θέλω! Αυτός είναι ο κατήφορος της συνδικαλιστικής μαφίας στη ΓΣΕΕ, που μεταχειρίζεται στην κυριολεξία μεθόδους μαφίας για να βάλει εμπόδια στην επιτυχία της απεργίας. Έφτασαν σε σημείο να λένε ακόμα και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ σε διάφορα συνδικάτα ότι η ομόφωνη απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα αλλάξει άμεσα!

Τα σωματεία δίνουν μάχη για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας. Καλούν τους συναδέλφους να ξεπεράσουν τον φόβο και την τρομοκρατία των εργοδοτών και να συμμετάσχουν στην απεργία, δείχνοντας την αντίθεση τους στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο. «Λιώνουν τα παπούτσια τους» για να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα παντού.

Η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ προσπαθεί να χτυπήσει αυτή την προσπάθεια. Προσπαθεί με νύχια και δόντια να μην πετύχει η απεργία! Ενώ υπάρχουν τόσες αποφάσεις για απεργία 24/9, αλλάζει την ημερομηνία για να μπερδέψει, να διασπάσει, να δημιουργήσει σύγχυση, αίσθημα φόβου στους εργαζόμενους και τελικά απέχθεια προς την οργανωμένη πάλη.

Δεν θα τους περάσει! Οι αποφάσεις των συνδικάτων για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη πολλαπλασιάζονται, η δράση τους δυναμώνει. Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα τσιράκια της στη ΓΣΕΕ θα πάρουν την απάντησή τους με την επιτυχία της απεργίας.

         Μερικά παραδείγματα της ύπουλης δράσης τους:

Στις νέες άθλιες μηχανορραφίες βγήκαν πρώτα οι πρόεδροι και οι γραμματείς των διοικήσεων Εργατικών Κέντρων της Κρήτης (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ), οι οποίοι συναντήθηκαν χτες στο Ηράκλειο. Σε αυτήν τη μάζωξη, την οποία βάφτισαν «σύσκεψη των προεδρείων των ΕΚ», αρχικά επιδίωξαν να εμποδίσουν την είσοδο στον Γ. Γωνιανάκη, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου και μέλος του ΔΣ του ΕΚ Ηρακλείου. Η προσπάθειά τους ωστόσο έπεσε στο κενό και ο Γ. Γωνιανάκης κατέθεσε το αίτημα όλων των εκλεγμένων της ΔΑΣ στα ΕΚ του νησιού για κήρυξη απεργίας στις 24/9, σε συντονισμό με τις αποφάσεις δεκάδων ΕΚ και Ομοσπονδιών σε όλη τη χώρα.

Με τις γνωστές ύπουλες μεθόδους τους, οι εργατοπατέρες απάντησαν ότι τις αποφάσεις για την απεργία θα τις πάρουν τα ΕΚ σε συνεδριάσεις τους, για να βγουν λίγη ώρα μετά με Δελτίο Τύπου, στο οποίο ισχυρίζονται ότι τάχα «πάρθηκε ομόφωνα απόφαση από τα ΕΚ Κρήτης (!!!) για την άμεση εισήγηση στα κατά τόπους Διοικητικά Συμβούλια των Εργατικών Κέντρων για την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης στις 25/9»…

Αντίστοιχα αργά το βράδυ της Τρίτης η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ Κομοτηνής (ΠΑΣΚΕ) αποφάσισε κι αυτή να διασπάσει το ενιαίο απεργιακό μέτωπο, κηρύσσοντας απεργία για τις 25/9, με στελέχη της μάλιστα να προαναγγέλλουν ότι αντίστοιχες αποφάσεις θα παρθούν και σε άλλα ΕΚ που ελέγχουν στη Βόρεια Ελλάδα…

Αντίστοιχη προσπάθεια έγινε και από το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ (ηγεσία ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ) να υπονομεύσει την απεργία που είχε αποφασίσει ήδη στις 24/9 και τον συντονισμό με τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα, ακυρώθηκε από την παρέμβαση δεκάδων συνδικαλιστών, από Ομοσπονδίες και Σωματεία του Δημοσίου, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Αφού πάρθηκε η πλειοψηφική απόφαση για απεργία 24/9 εκδόθηκε αντίστοιχο Δελτίο Τύπου από την ΑΔΕΔΥ. Μόλις ωστόσο το δελτίο Τύπου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, ο πρόεδρός της (ΔΑΚΕ), σε συνεννόηση με άλλα μέλη του προεδρείου (ΠΑΣΚΕ), που είχαν μειοψηφήσει, παρενέβη με τον πιο πραξικοπηματικό τρόπο και έδωσε εντολή στους εργαζόμενους της ΑΔΕΔΥ να το «κατεβάσουν», όπως και έγινε.

Τελικά, στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, κάτω από την παρέμβαση των δεκάδων συνδικαλιστών, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν ως μέρα πραγματοποίησης της απεργίας την 24η Σεπτέμβρη.

Στις αστικές συγκοινωνίες (όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ) οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και διαφόρων τάχα ανεξάρτητων «οι οποίες έχουν την πλειοψηφία στα σωματεία του κλάδου, κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τον κλάδο στο σκοτάδι και την αδράνεια για ακόμα μια φορά. Με προσχήματα και υπεκφυγές αρνούνται να πάρουν σαφείς και ξεκάθαρες αποφάσεις κινητοποιήσεων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, που περιέχει σειρά αντεργατικών νόμων».

Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, οι εν λόγω δυνάμεις που πλειοψηφούν σε αυτό, δεν πήραν απόφαση για 24ωρη απεργία στις 24/9, παρά και το γεγονός ότι ήδη απεργιακή απόφαση έχουν πάρει τόσο το Εργατικό Κέντρο Αθήνας όσο και η Ομοσπονδία του κλάδου (ΟΣΜΕ).

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 10,30 ΠΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

18/9/2019

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις