ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, ΤΗΛ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ: 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

 

 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ

& στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ στις 6.30ΜΜ

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Συνεχίζουμε δυναμικά και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με νέο Συλλαλητήριο, την Πέμπτη 17 Οκτώβρη, στις 6.30μμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το σωματείο μας, μαζί με δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία που συμμετείχαν στις δυο απεργιακές μάχες στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη, δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας στο όνομα της ανάπτυξής τους! Αυτός ο αγώνας απαιτεί αντοχή και συνέχεια γι’ αυτό και χρειάζεται η μαζική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη ώστε να απαιτήσουμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο «σκούπα» για τους μισθούς μας και τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες.

Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο εκτός από πολλά δώρα στους εργοδότες φέρνει μεγάλο χτύπημα στους εργαζομένους. Προωθεί το πλήρες ξήλωμα των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Χτυπά τις συλλογικές διαδικασίες των εργαζόμενων και βάζει στο γύψο την δράση των σωματείων για να μην υπάρχει αντίδραση στην χειροτέρευση της ζωής μας.

Πιο Συγκεκριμένα προβλέπει:

 

  • Τον οριστικό ενταφιασμό των Κλαδικών Συμβάσεων.
  • Οι Τοπικές ή Επιχειρησιακές Συμβάσεις θα υπερισχύουν των Κλαδικών Συμβάσεων.
  • Ενίσχυση των περιβόητων ενώσεων προσώπων που θα υπογράφουν σύμβαση που θα υπερισχύει και αυτή της Κλαδικής ΣΣΕ.
  • Θέσπιση “ηλεκτρονικού μητρώου σωματείων και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για αποφάσεις όπως απεργίες με αποτέλεσμα το ηλεκτρονικό φακέλωμα αλλά και το χτύπημα των ζωντανών μαζικών Γενικών Συνελεύσεων.
  • Ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, με δικαίωμα να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.
  • Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ
  • Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!
  • Υπονόμευση της πληρωμής της υπερωριακής απασχόλησης.
  • Προχωρούν παραπέρα με την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αξιοποιώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να χτυπήσουν ότι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Συνάδελφοι, πλάι στο χτύπημα των εργατικών, ασφαλιστικών, συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, η κυβέρνηση επιδιώκει να στηρίξει με κάθε τρόπο την «επιχειρηματικότητα», δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αρκεί να ρίξει κανείς μια μάτια στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που συζητιέται στη βουλή που προβλέπει νέες φοροελαφρύνσεις για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, σε συνδυασμό με σειρά από «αντίμετρα» που μας φορτώνουν ακόμα περισσότερα  βάρη στις πλάτες μας.

Άραγε σε τί θα ωφελήσει εμάς τους εργαζόμενους η μείωση φόρου για τα μερίσματα από 10% σε 5% και η μείωση της φορολογίας των εταιρειών; Θα δούμε αυξήσεις στους μισθούς μας; Θα πάψει η εντατικοποίηση της δουλειάς μας τρέχοντας πίσω από προθεσμίες ή μήπως θα μας πληρώσουν όλες τις απλήρωτες υπερωρίες μας; Η κοροϊδία της κυβέρνησης δεν έχει όριο! Μας πετάνε το «τυράκι» της μείωσης του φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9%  από 1/1/2020 για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, όταν ουσιαστικά σημαίνει 9 ευρώ το μήνα λιγότερο φόρο και αφορά τους φτωχοποιημένους εργαζόμενους που δημιούργησε η ίδια η πολιτική τους τα προηγούμενα χρόνια!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με χαρά συνεχίζει πάνω στον ίδιο αντεργατικό δρόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όλων των προηγούμενων, για το περεταίρω τσάκισμα των εργατικών μας δικαιωμάτων. Άλλωστε έχουμε μεγάλη πείρα πως η ανάπτυξή τους χτίζεται πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Είναι η πείρα που βλέπουμε κάθε χρόνο τις μεγάλες ελεγκτικές εταιρίες του κλάδου να παρουσιάζουν αυξημένα κέρδη, την ώρα που οι νέοι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με όλο και λιγότερα χρήματα και με τσακισμένα δικαιώματα στο ωράριο, στις υπερωρίες κ.ά. Είναι η πείρα των απολύσεων συναδέλφων του κλάδου, επειδή διεκδικούν τα αυτονόητα, η πείρα των τόσων απλήρωτων υπερωριών!

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και το νέο ασφαλιστικό που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την γνωστή συνταγή «περί βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων», όπου επί της ουσίας πρόκειται για εκ νέου επίθεση σε συντάξεις, στις παροχές μας σε φάρμακα, γιατρούς, κοινωνική περίθαλψη.

 Οι εργαζόμενοι μπορούμε και πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Με μαζικό, ενωτικό ταξικό αγώνα που θα υπερασπίζεται και θα διεκδικεί τα δικαιώματά μας, κόντρα σε κυβέρνηση, ΣΕΒ, αλλά και την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που θέλουν να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης και να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου. Άλλωστε η άθλια στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ ενόψει των 2 απεργιών, φανερώνει τον σπουδαίο ρόλο που παίζει για τους εργοδότες και την Κυβέρνηση!

Η πείρα μας να γίνει κριτήριο! Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την ανάπτυξή τους! Ο μόνος δρόμος για να καλυτερεύσει η ζωή μας είναι η οργάνωση στο σωματείο μας και η διεκδίκηση των πραγματικά σύγχρονων δικαιωμάτων μας!

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΣΚΟΥΠΑ

Συμμετέχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο

στις 17 Οκτώβρη, στην πλατεία Κλαυθμώνος,  6.30μμ

                                                                     ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις