ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

 ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 210.38.02.923 – 38.35.093, fax: 210.33.06.776 – ΑΘΗΝΑ

W. site:www.pol.org.gr,   Email: pol@otenet.gr  Web site: www.elepa.gr.   E_mail: elepa@elepa.gr.

 

Τιμούμε την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου

 

Η ΠΟΛ, η ΕΛΕΠΑ, που καθημερινά δίνουν αγώνες στον κλάδο και στους τόπους δουλειάς σε συνέχεια των αγωνιστικών παραδόσεων του εργαζόμενου λαού, χαιρετίζουμε και τιμούμε την 46η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Στην Αθήνα, στην πορεία 17/11 προς την αμερικάνικη πρεσβεία και στις αντίστοιχες εκδηλώσεις στις άλλες τις πόλεις.

Με την συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια και στον ταξικό, αγωνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου δίνουμε απάντηση στο δόγμα «Νόμος και Τάξη», στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή, καθώς και στην κατάργηση του ασύλου. Δίνουμε απάντηση σε κυβερνήσεις και βιομηχάνους που θέλουν τα συνδικάτα στο γύψο και τα πανεπιστήμια ανώνυμες εταιρείες.

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του Πολυτεχνείου αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τους εργαζόμενους και την νεολαία που μετά την κρίση, βλέπει και στην περίοδο της ανάπτυξης να συνεχίζει η πολιτική των κυβερνήσεων που συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα.

Παραμένει επίκαιρο το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία»! Απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τα όνειρα των εργαζόμενων και το μέλλον της νέας γενιάς για τα κέρδη των λίγων, είναι ανάγκη σήμερα να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για κλαδικές ΣΣΕ, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Να δυναμώσει ο αγώνας που βάζει στο επίκεντρο τις σημερινές ανάγκες μας, απομονώνοντας τις δυνάμεις που σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο υπονομεύουν τους αγώνες, τις διεκδικήσεις μας, που χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Παραμένουν επίκαιρα τα συνθήματα στην πύλη του Πολυτεχνείου «Έξω αι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ»! Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας. Όπου πηγαίνει, σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών. Δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Με την συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ με τις ΗΠΑ για τις βάσεις, κάνουν την Ελλάδα πυριτιδαποθήκη, ακόμη και πυρηνικών! Είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να κλείσουν οι ξένες βάσεις στην χώρα μας. Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε αποστολές εκτός των συνόρων μας.

Τα οράματα και τα ιδανικά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι ο μόνος ασφαλής και σίγουρος δρόμος για να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να προσανατολίσουμε τους αγώνες μας. Έτσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους.

Στην Αθήνα, τo Σάββατο 16 Νοέμβρη στις 11.30πμ θα γίνει κατάθεση στεφανιών στο Πολυτεχνείο από το σωματείο μας και την Ομοσπονδία μας μαζί με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς. Η συνάντηση είναι στην πλ. Κάνιγγος στις 11.00 το πρωί.

 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2019

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις