ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ε.Λ.Ε.Π.Α.

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27 – Αθήνα, τηλ: 2103802923-3835093, Fax: 2103306776

Site: www.elepa.gr, E_mail: elepa@elepa.gr, elepagr@gmail.com

Να παρθεί πίσω η απόλυση στην ΣΟΛ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της εργοδοσίας της ΣΟΛ να απολύσει, σήμερα Παρασκευή 29/11, έναν συνάδελφο μας μετά από 18,5 χρόνια δουλειάς, οικογενειάρχη και με μικρό παιδί.

Η δικαιολογία ότι «ο συνάδελφος δεν έχει απασχόληση και δεν υπάρχουν ώρες γι’ αυτό αναγκαζόμαστε να κάνουμε την απόλυση» πρέπει να σταματήσει. Η διοίκηση της εταιρίας είναι υπεύθυνη να οργανώνει και να ορίζει το πού θα απασχοληθεί ο κάθε συνάδελφος. Δεν είναι δική μας ευθύνη να βρίσκουμε απασχόληση ή να ζητιανεύουμε ώρες από ορκωτό σε ορκωτό. Όσο για το αν υπάρχουν ώρες, την ίδια στιγμή που απολύεται ο συνάδελφος, γίνονται νέες προσλήψεις στην εταιρία.

Το ζήτημα είναι γενικότερο. Για την εργοδοσία πάντα θα είμαστε κόστος. Όσο πιο φθηνούς μας έχει, τόσο πιο πολλά κέρδη θα βγάζει. Άλλωστε φαίνεται και από τις προσλήψεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια. Κάθε νέα φουρνιά εργαζομένων προσλαμβάνεται με όλο και χειρότερους όρους.

Η ΣΟΛ τα τελευταία χρόνια προσλαμβάνει για την ίδια θέση εργασίας συναδέλφους που χρεώνουν 500, 650 ή και 1000ώρες, με ένα εύρος μισθών από 600€ μέχρι 800€ καθαρά. Αυτό σημαίνει ότι ένας συνάδελφος που χρεώνει περισσότερες ώρες, γίνεται «βάρος» αφού με το ίδιο «κόστος» μπορούν να απασχοληθούν 2 ή και 3 πιο κακοπληρωμένοι συνάδελφοι.

Παρότι η διοίκηση ισχυρίζεται ότι παίρνει μέτρα και δεν θα επιτρέψει την απόλυση παλαιότερων συναδέλφων για να αντικατασταθούν με νέους πιο χαμηλόμισθους, η λογική αλλά και η γενική εμπειρία του κλάδου δείχνει το αντίθετο. Η απόλυση του συναδέλφου είναι προπομπός δυσμενών εξελίξεων στην εταιρία και μας αφορά όλους.

Το σωματείο ως απάντηση σε αυτά διεκδικεί υπογραφή ΣΣΕ στη ΣΟΛ και στον κλάδο με αυξήσεις στους μισθούς, ισότιμες προσλήψεις για την ίδια εργασία, πληρωμή υπερωριών, κάλυψη δαπανών μετακίνησης, άδειες και προστασία της μητρότητας.

Μόνο με την συσπείρωση στο σωματείο μας και τον κοινό μας αγώνα μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Με αυτόν τον τρόπο κερδίσαμε το προηγούμενο διάστημα τις εκπαιδευτικές άδειες, έστω και τις ελάχιστες πρόσφατες αυξήσεις, το να παρθεί πίσω η μετακύλιση της αύξησης των εισφορών του ΣΟΕΛ στους εργαζόμενους.

 

Απαιτούμε: Να μην απολυθεί ο συνάδελφός μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

29 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις