ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27 – Αθήνα, τηλ: 2103802923-3835093, Fax: 2103306776

Site: www.elepa.gr E_mail: elepa@elepa.gr , elepagr@gmai.com

 

Για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

             Στις 18 Δεκέμβριου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη. Με αφορμή αυτό, το σωματείο μας συνεχίζοντας την έμπρακτη στήριξη και δείχνοντας την αλληλεγγύη θα παραδώσει είδη πρώτης ανάγκης σε πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην πατρίδα μας.

Η ΕΛΕΠΑ μαζί με άλλα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ θα παραδώσουμε την υλική βοήθεια  που θα έχει συγκεντρωθεί, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου το πρωί στο hotspot Σκαραμαγκά (τα σωματεία της Αθήνας) και στο hotspot Σχιστού (τα σωματεία του Πειραιά). Αυτή η πρωτοβουλία είναι μέρος πολλών αντίστοιχων δράσεων που έχουμε κάνει που σκοπό έχουν να ελαφρύνουν την ζωή για αυτούς τους ανθρώπους, να τους δείξει την ταξική αλληλεγγύη των εργαζόμενων της χώρας μας που στέκονται στο πλευρό τους.

Πρόσφυγες και μετανάστες δεν διάλεξαν να φύγουν από την χώρα τους και να διακινδυνεύσουν την ζωή τους χωρίς αιτία. Αιτία είναι οι πολεμικές συγκρούσεις, η ανεργία, οι άσχημες συνθήκες ζωής, οι πολιτικές και άλλες διώξεις στις χώρες τους. Η αιτία για τα παραπάνω δεινά είναι το μοίρασμα των αγορών, το κυνήγι του κέρδους, οι ανταγωνισμοί μεταξύ πολυεθνικών ομίλων που μπορεί να οδηγήσουνε μέχρι και στον πόλεμο. Έχουν τεράστιες ευθύνες σε αυτή την κατάσταση η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ευθύνες έχουν και οι ελληνικές κυβερνήσεις, τωρινή και προηγούμενες, που δίνουν γη και ύδωρ στους Νατοϊκούς και Ευρωενωσιακούς δολοφόνους των λαών. Τους παρουσιάζουν σαν προστάτες μας και σαν προστάτες των κατατρεγμένων. Η βάρβαρη πολιτική της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες, οι κανονισμοί του Δουβλίνου και η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, έχουν μετατρέψει μια σειρά χώρες σε τεράστιες φυλακές προσφύγων και μεταναστών. Σε διάφορες περιοχές όπως στα νησιά της Ελλάδας οι πρόσφυγες κλείνονται σε σύγχρονα «στρατόπεδα συγκέντρωσης», χωρίς υποτυπώδεις συνθήκες υγιεινής, χωρίς να καλύπτονται ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες σε στέγαση. Πιο οξυμένο είναι το πρόβλημα για τα χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά.

Οι λαοί της Ευρώπης βλέπουν τις κυβερνήσεις κάθε χώρας να δαπανούν τεράστια ποσά για ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις στο εξωτερικό, ενώ στο εσωτερικό προχωρούν σε επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, επιβάλλουν ιδιωτικοποιήσεις, εντείνουν την καταστολή και τον αυταρχισμό, αξιοποιούν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση παράλληλα με τον αγώνα για το μισθό, την κοινωνική ασφάλιση, τη δωρεάν Υγεία και Παιδεία, εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ.

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους εργαζόμενους άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς φτώχεια, χωρίς εκμετάλλευση, αυτή είναι η ζωή που μας ανήκει. Ο αγώνας μας θα γίνεται αποτελεσματικός στο βαθμό που συνδέει την υπεράσπιση συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων, την πάλη για να ζήσουν ειρηνικά οι λαοί με την πάλη για την ανατροπή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος που αποδεδειγμένα γεννάει και θρέφει τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους και την προσφυγιά.

Η ΕΛΕΠΑ και το ταξικό εργατικό κίνημα απαιτεί:

  • Να καταργηθεί το αίσχος των hotspots.
  • Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά.
  • Να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες και να χορηγηθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες για να φτάσουν στη χώρα του τελικού προορισμού τους.
  • Να λυθεί άμεσα το ζήτημα της επανένωσης οικογενειών. Είναι απαράδεκτο μικρά παιδιά, σύζυγοι, αδέρφια να εγκλωβίζονται στα hotspots και να μην μπορούν να επανενωθούν με τις οικογένειες τους που βρίσκονται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
  • Να παρθούν μέτρα για την ολόπλευρη κοινωνική ένταξη όσων προσφύγων παραμείνουν στη χώρα μας.
  • Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και η παροχή υγείας και πρόνοιας σε όλους τους πρόσφυγες.
  • Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Μέχρι την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου συνεχίζουμε την συγκέντρωση για υλικά πρώτης ανάγκης, φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, ρούχα, κουβέρτες, τετράδια και λοιπά σχολικά είδη. Τα είδη αυτά συγκεντρώνονται στα γραφεία του σωματείου, Κάνιγγος 27- Αθήνα, καθημερινά 9πμ-5μμ και τα απογεύματα 6.30μμ-8μμ, και αντίστοιχες ώρες στα γραφεία του ΠΑΜΕ, Αγίας Φιλοθέης 5Β-Αθήνα.

Αγωνιζόμαστε για έναν Κόσμο

Χωρίς Φτώχεια, Πολέμους, Προσφυγιά

12/12/2019

ΤΟ Δ.Σ.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις