ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27 – Αθήνα, τηλ: 2103802923-3835093, Fax: 2103306776

Site: www.elepa.gr E_mail: elepa@elepa.gr , elepagr@gmai.com

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2019

Καμία ανοχή στον Φασισμό

Η ΕΛΕΠΑ καταγγέλλει την προσπάθεια αθώωσης του ναζιστικού εγκληματικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής από την απαράδεκτη και χυδαία πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου.

Σε μια δίκη, που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων συνεχίζεται πάνω από 6 χρόνια και με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, επί ΣΥΡΙΖΑ, να λειτουργούν σαν ασπίδα, η προκλητικότατη πρόταση της εισαγγελέως επιχειρεί να παραδώσει ωσάν αθώα περιστερά το φασιστικό εσμό, για να συνεχίσει το έργο του δολοφονώντας, ξυλοκοπώντας εργαζόμενους προσφυγές και έλληνες.

Τι και αν τα αποδεικτικά στοιχεία είναι συντριπτικά. Η εισαγγελέας δεν τα έλαβε καν υπόψη. Εξάλλου από την αγόρευση της υιοθέτησε πλήρως τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς των ναζιστών εγκληματιών, παραβλέποντας την πληθώρα των αποδεικτικών στοιχείων, μαρτυρίες, αναγνωστέα, βίντεο που αναγνώστηκαν και οδηγούν στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για την εισαγγελέα που οι ερωτήσεις της κατέτειναν στην αποδόμηση του κατηγορητηρίου και των μαρτυρικών καταθέσεων. Για παράδειγμα υπερασπιζόταν επί της ουσίας τη διάχυση του ρατσισμού στην κοινωνία, όταν απαντούσε στους μάρτυρες κατηγορίας που αναφέρονταν στα «συσσίτια των χρυσαυγιτών μόνο για Ελληνες» ότι «τουλάχιστον δίνουν ένα πιάτο φαγητό στους Ελληνες». Χαρακτηριστικές και οι ερωτήσεις της σε μάρτυρες όταν αναφερόταν στις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στα τζαμιά, όπως για το «αν είχαν άδεια», «αν είχαν άδεια παραμονής οι αλλοδαποί».

Θεωρούμε ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν πρέπει να υιοθετήσει μια τέτοια προκλητική εισαγγελική πρόταση. Πρέπει να απολογηθούν όλοι όσοι τόσα χρόνια χάιδευαν, συγκάλυπταν και στηρίζαν τον φασισμό σε κάθε του μορφή. Δεν εφησυχάζουμε, δεν σταματούμε να αποκαλύπτουμε τον εγκληματικό ρόλο τους. Τον ρόλο τους ως τσιράκια των αφεντικών ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας θα καταφέρουμε να τιμωρηθούν μια και καλή για τα εγκλήματα τους οι κάθε λογής φασίστες και το σύστημα που τους γεννά και τους προστατεύει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις