ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27 – Αθήνα, τηλ: 2103802923-3835093, Fax: 2103306776

Site: www.elepa.gr E_mail: elepa@elepa.gr , elepagr@gmail.com

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

               Η ΕΛΕΠΑ καταδικάζει το νέο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Αυτός ο νόμος αποτελεί τη συνέχεια του νόμου για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, για την παράδοση των μητρώων των σωματείων σε κυβέρνηση και εργοδοσία και βέβαια του νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την περιστολή του δικαιώματος στην απεργία.

Κυβέρνηση και εργοδότες ξέρουν πολύ καλά πως αργά ή γρήγορα η αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική που υπηρετούν, θα οδηγήσει σε όξυνση την ταξική πάλη, στον ξεσηκωμό του εργαζόμενου λαού να διεκδικήσει ό,τι του ανήκει και αυτό προσπαθούν να προλάβουν. Γι’ αυτό καταφεύγουν στην καταστολή, στον κοινωνικό αυτοματισμό, λένε ότι οι πορείες και οι διαδηλώσεις τάχα παραλύουν την αγορά. Θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες τους για τη φτωχοποίηση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας και το σωματείο μας δεν θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και την κυβέρνηση για να διαδηλώνουν για τα συμφέροντά τους. Δεν θα βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους.

Οι μόνες «διαδηλώσεις» που βλάπτουν τα λαϊκά στρώματα είναι οι παρελάσεις των επενδυτών, που πηγαίνουν χέρι  – χέρι με την κλιμάκωση της  αντιλαϊκής πολιτικής, την επίθεση σε όσα εργατικά-ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Δεν μας προξενεί κατάπληξη η στάση αφωνίας της πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ. Επιβεβαιώνουν  με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι το μακρύ χέρι της κάθε κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στις γραμμές του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο. Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε σκέψη και προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο και σε γυάλα. 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

31.12.2019

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις