ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27 – Αθήνα, τηλ: 2103802923-3835093, Fax: 2103306776

Site: www.elepa.gr E_mail: elepa@elepa.gr , elepagr@gmai.com

 

ΣΥΣΚΕΨΗ στα Δυτικά προάστια της Αθήνας

ΘΕΜΑ: Το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο της κυβέρνησης, οι θέσεις του σωματείου μας, η οργάνωση της απάντησης μας.

Κυριακή, 19/1/2020, 17.30μμ Αίθουσα Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Περιστερίου

Αιμιλίου Βεάκη 36, Περιστέρι (είσοδος από Βεάκη)

 

Συναδέλφισσα – συνάδελφε που ζεις ή δουλεύεις στην Δυτική Αθήνα

Η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας πάνω στο αντιασφαλιστικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή για ψήφιση τον «νέο» ασφαλιστικό νόμο προχωρώντας στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και ανοίγοντας το δρόμο και για την ιδιωτικοποίηση της κύριας ασφάλισης.

Χρησιμοποιεί το επιχείρημα για μη βιώσιμα ασφαλιστικά ταμεία. Θέλει να ξεχάσουμε τη διαχρονική κλοπή των ταμείων από τους εργοδότες. Τα ταμεία χρηματοδοτούσαν από την δεκαετία του 1950 και συνεχίζουν να χρηματοδοτούν το κράτος και τους εργοδότες μέσω της κατάθεσης των αποθεματικών τους στην ΤτΕ, με πολύ χαμηλά ή και μηδενικά επιτόκια. Δεν ξεχνάμε ότι το κράτος σχεδόν μηδένισε τα παραπάνω αποθεματικά με την τοποθέτησή τους, σε κρατικά ομόλογα τα οποία κούρεψε σε μία νύχτα.

Ο στόχος όλων των κυβερνήσεων ως σήμερα και της ΕΕ είναι η απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τις όποιες εισφορές κατέβαλλαν στα ασφαλιστικά ταμεία, να γίνει ακόμα φθηνότερη η ήδη φθηνή εργατική δύναμη.

Δεν πρέπει να δώσουμε χώρο και χρόνο. Από την στάση της αναμονής δεν κερδίσαμε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια καθώς οι ανατροπές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, δεν σταμάτησαν ποτέ. Κάθε νέος αντιασφαλιστικός νόμος όχι απλά δεν καταργούσε τους προηγούμενους, αλλά τους ενδυνάμωνε.

Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους. Από τους νέους εργαζόμενους ως τους συνταξιούχους. Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Αφορά την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την Υγεία – Πρόνοια, την περίθαλψη, τα χρόνια εργασίας.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα μας εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, θα μας προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας και Περίθαλψης. Απαιτούμε γενναία αύξηση του προϋπολογισμού για υγεία-πρόνοια, υψηλές προδιαγραφές υποδομών υγείας, καμία μείωση εργοδοτικών εισφορών. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης (60 για άντρες- 55 για γυναίκες).

Σε αυτήν την κατεύθυνση σε καλούμε να πάρεις μέρος και εσύ στην σύσκεψη για να ενημερωθείς, να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την δράση μας ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της Κυβέρνησης.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΤΟ Δ.Σ./ 13 ΓΕΝΑΡΗ 2020

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις