ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27 – Αθήνα, τηλ: 2103802923-3835093, Fax: 2103306776

Site: www.elepa.gr E_mail: elepa@elepa.gr , elepagr@gmail.com

Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2020.

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Η Κεντρική Διοίκηση της ΕΛΕΠΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους που συμμετείχαν στη μεγάλη Γενική απεργία στις 9 Γενάρη στη Γαλλία.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους και τις τεράστιες σε μαζικότητα Απεργίες και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση Μακρόν στο Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό.

Εξάλλου αντίστοιχες αντεργατικές μεταρρυθμίσεις επιβλήθηκαν και στην Ελλάδα από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο Κατρούγκαλου και επεκτείνονται σήμερα από τη ΝΔ.

Η ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, η μετατροπή της σε ατομική ευθύνη του εργαζόμενου, για εμάς είναι αιτία πολέμου. Τα ομαδικά συμβόλαια των ιδιωτικών ασφαλιστικών ήδη εφαρμόζονται στις μεγάλες εταιρίες του κλάδου εισάγοντας την λογική των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στην Υγεία και την Πρόνοια. Λογική που απέχει από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων σήμερα για Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία για όλους.

Η επίθεση των κυβερνήσεων και των μονοπωλιακών ομιλών σε μισθούς, συντάξεις, στο οργανωμένο κίνημα δείχνει πως απέναντί μας έχουμε κοινό εχθρό.

Η όποια θετική εξέλιξη του αγώνα των εργατών μιας χώρας, όπως πχ τώρα της Γαλλίας, μπορεί να συμβάλλει θετικά και στην ανάπτυξη των αγώνων στην Ελλάδα. Στον εμπλουτισμό της πείρας και της ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης στο εργατικό κίνημα της χώρας μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Εργαζομένων στη Γαλλία.

ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις