ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ε.Λ.Ε.Π.Α.)
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27 – Αθήνα, τηλ: 2103802923-3835093, Fax: 2103306776
Site: www.elepa.gr E_mail: elepa@elepa.gr , elepagr@gmail.com
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
ΠΕΜΠΤΗ 30 ΓΕΝΑΡΗ, 6,30 ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Το ΔΣ της ΕΛΕΠΑ καταγγέλλει τη νέα στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ που μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Η κυβέρνηση της ΝΔ και με την στήριξη όλων των κομμάτων, που πίνουν νερό στο όνομα των Ευρω-Νατοϊκών σχεδιασμών, φέρνει προς επικύρωση στη Βουλή την επικίνδυνη συμφωνία
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις, την Πέμπτη 30 Γενάρη, στις 6,30μμ στο Σύνταγμα, για να καταδικάσουμε μαζικά την ανανέωση, επέκταση, ενίσχυση της επικίνδυνης συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις.
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,
Η συμφωνία αυτή:
- Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, να αξιοποιεί ακόμη και πολιτικές υποδομές (αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια, κ.α.) για τις εκάστοτε αμερικανοΝΑΤΟικές επιθετικές στρατιωτικές ανάγκες.
- Ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που έχει παίξει βρώμικο ρόλο στους πολέμους και τις επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία και αλλού.
- Εντάσσει στο πλέγμα των ευρω-ατλαντικών υποδομών στη χώρα μας τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στη Λάρισα, των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει απόβαση στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.
Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς και γίνεται μαγνήτης επιθέσεων σε περίπτωση γενικευμένης σύγκρουσης.
Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση κι επιθετικότητα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή και δεκάδων άλλων κρατών: Τουρκίας, Ισραήλ, Ελλάδας, Αιγύπτου κ.ά. Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη, στο Ιράν και το Ιράκ, στον Περσικό Κόλπο, η τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός στην περιοχή προειδοποιούν για τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης.
Με τη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις εμπλέκουν τη χώρα ακόμη βαθύτερα στο κουβάρι των ανταγωνισμών, με θανάσιμους κινδύνους για το λαό και τη νεολαία μας.
ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν έχουν σκοπό και δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα, τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Μοναδικός στόχος τους είναι η εξασφάλιση των δικών τους συμφερόντων στην περιοχή.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Είναι η ώρα να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την πάλη μας ενάντια στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να διατρανώσουμε μαζικά την αντίθεσή μας στην κατάπτυστη ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις που ψηφίζεται στη Βουλή! Όλοι εμείς που δεν θέλουμε τα παιδιά μας να θυσιαστούν στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία θα πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά, δυναμικά και οργανωμένα.
Απαιτούμε:
* Την ακύρωση της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ.
* Το κλείσιμο όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων στη χώρα. Να κλείσει τώρα η Σούδα!
* Την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών που υπηρετούν σε αποστολές του ΝΑΤΟ έξω από τα σύνορα.
* Την αποδέσμευση από τον ιμπεριαλιστικό – επιθετικό οργανισμό του ΝΑΤΟ».
Τα σωματεία έχουν λόγο για τα ζητήματα ασφάλειας και ζωής του λαού!
Έξω οι φονιάδες των λαών από τη χώρα μας!
Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!
Το Διοικητικό Συμβούλιο
29 Ιανουαρίου 2020