Ο νέος ασφαλιστικός νόμος ιδιωτικοποιεί την ασφάλιση!

Όλοι στην 24ωρη πανεργατική Απεργία
Τρίτη 18 Φεβρουαρίου και στις συγκεντρώσεις:

Αθήνα: 10,30 πμ στα Προπύλαια

Πειραιά: 10.30 πμ στην Πλ. Καραϊσκάκη

Ένα ακόμα έγκλημα στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα διαπράττεται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νέος ασφαλιστικός νόμος που προωθείται για ψήφιση τον Φεβρουάριο, όχι μόνο διατηρεί τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, αλλά τον θωρακίζει περισσότερο και καλύπτει τα όποια κενά του ώστε να μη βγαίνουν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του. Η κυβέρνηση θέλει να τον εφαρμόσει επιθετικά και γρήγορα για να ισοπεδώσει συντάξεις και δικαιώματα.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας τεράστιας εκστρατείας παραπληροφόρησης από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που προσπαθεί να μας πείσει ότι ο νόμος φέρνει αυξήσεις και ισονομία, όμως ο πραγματικός στόχος δεν μπορεί να κρυφτεί: Ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης.

Τι φέρνει ο νέος «ασφαλιστικός νόμος» ;;;

  • Θεωρεί τα πάνω από 200δις που κλάπηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία από τους εργοδότες ως αγύριστα με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις παροχές υγείας, νοσηλείας, μητρότητας για τους εργαζόμενους.
  • Επισφραγίζει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, για άνδρες και γυναίκες, που έθεσε ο Νόμος Κατρούγκαλου.
  • Πετάει εκτός του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος μεγάλες κατηγορίες νέων εργαζομένων. Ποιος εργαζόμενος σήμερα θα έχει 30 και 40 χρόνια συνεχούς ασφαλισμένης εργασίας;
  • Θωρακίζει νομοθετικά τον περιορισμό της κρατικής εγγύησης σε ένα πολύ μικρό μέρος της σύνταξης που σήμερα βρίσκεται στα 384 ευρώ, τη λεγόμενη πλέον εθνική σύνταξη η οποία είναι χρηματοδοτούμενη από τη γενική φορολογία (εις βάρος μας). Τα υπόλοιπα χρήματα της σύνταξης, που είναι πληρωμένα με τον ιδρώτα, το αίμα και τις κρατήσεις μιας ζωής, θα μπορούν να κόβονται, να κουρεύονται για τις τράπεζες, να τζογάρονται στην ρουλέτα του χρηματιστηρίου και να χάνονται σε μια στιγμή, για να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Θάβει κάθε δυνατότητα διεκδίκησης και αξίωσης δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων που είχαν προσφύγει για τις περικοπές από το 2013 έως σήμερα, που σύμφωνα με υπολογισμούς ξεπερνούν τα 26 δις. ευρώ!

Αλήθεια, για πια αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου μιλούν όταν οι ανατροπές στην επικουρική ασφάλιση και ουσιαστικά η εξαφάνισή της, η κατάργηση των κατώτατων ορίων, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η υπονόμευση της 15ετίας, οι ανατροπές στις αναπηρικές συντάξεις παραμένουν ανέγγιχτες με τον νόμο Βρούτση; Δίκαια λοιπόν μιλάμε για τον νόμο Βρούτση-Κατρούγκαλου.

Λένε ψέματα για αυξήσεις στις συντάξεις. Άλλωστε ο κρατικός προϋπολογισμός εμφανίζει μικρότερη δαπάνη κατά 250εκατ € για κύριες και επικουρικές συντάξεις. Οι όποιες αυξήσεις θα δοθούν αφορούν ελάχιστους συνταξιούχους και οι περισσότερες από αυτές είναι λογιστικές και όχι πραγματικές, θα μειώσουν δηλαδή την προσωπική διαφορά. Οι δήθεν πανηγυρισμοί για αύξηση των συντάξεων θέλουν στην ουσία  να αποκρύψουν ότι για τη πλειοψηφία οι συντάξεις δεν θα είναι παρά ψίχουλα.

Ποιοι χαίρονται ;;;

Πρώτος ο ΣΕΒ και οι εργοδότες αφού όπως φαίνεται οι εργοδοτικές εισφορές θα μειωθούν ακόμα περισσότερο. Επίσης οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και οι επιχειρηματίες υγείας τρίβουν τα χέρια τους για τα νέα κέρδη που έρχονται…

Προφανώς όμως και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένη αφού εδώ και καιρό συμφωνεί με την δημιουργία επαγγελματικών ταμείων ασφάλισης, ουσιαστικά με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού.

Στο έγκλημα απαντάμε με Απεργία!

Να εμποδίσουμε το νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Αν και είναι πολύ σημαντικό το θέμα της σύνταξης, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη. Αντίθετα, περιβάλει όλες τις πτυχές της ζωής μας, όλο το πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων. Από την υγεία και πρόνοια, από τα φάρμακά μας ως τις εξετάσεις και την νοσηλεία μας. Αφορά την ασφάλιση των παιδιών μας, τα εμβόλια τους, την προστασία της μητρότητας. Την προστασία μας από τους επαγγελματικούς κινδύνους και ασθένειες.

Το παράδειγμα του κλάδου μας, όπου μέχρι σήμερα το Επαγγελματικό Ταμείο που ασφαλίζει το ελεγκτικό προσωπικό των ελεγκτικών εταιριών δεν προέβλεπε ούτε καν το 6μηνο του ΟΑΕΔ για την μητρότητα είναι εκκωφαντικό για το τι σημαίνει ιδιωτική ασφάλιση.

Ε, λοιπόν δεν θα συμβιβαστούμε με την λογική αν έχεις χρήματα θα ζεις, ειδάλλως….

Καλούμε τον κλάδο μας σε απεργία!

Καλούμε τους εργαζόμενους και ανέργους του κλάδου να αγωνιστούμε για να εμποδίσουμε το παραπέρα χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση. Απεργούμε όταν η κυβέρνηση αποφασίσει να φέρει το νόμο προς ψήφιση. Αντίστοιχα καλέσματα απευθύνουν όλα τα σωματεία Λογιστών και Ελεγκτών από όλη τη χώρα.

Να αγωνιστούμε για Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Όλοι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία

την Τρίτη 18 Φλεβάρη και  στις συγκεντρώσεις

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *