Αγαπητέ Συνάδελφε, Σύντροφε Κώστα,

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα έναν πρωτοπόρο αγωνιστή του κλάδου των λογιστών.

Ο συνάδελφος Κώστας γεννήθηκε στις 21 Γενάρη 1925 στην Κηφισιά, σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) και με τη σύζυγό του Βασιλική απέκτησε 2 παιδιά.

Η δράση του και η συμβολή του είναι αναπόσπαστα δεμένη με την ιστορία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ) και του σωματείου Λογιστών της Αθήνας.

Από το 1960 μέλος του ΔΣ της ΠΟΛ (Έφορος), επί σειρά ετών Γ. Γραμματέας της ΕΕΛΠ (νυν ΕΛΕΠΑ), Πρόεδρος της ΠΟΛ έως το 1991 και επίτιμο μέλος της, έδωσε και από αυτό το μετερίζι τον καλύτερο εαυτό του.

Συνέβαλλε ουσιαστικά με την επιστημονική του κατάρτιση, στην επεξεργασία των θέσεων του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και για τα επαγγελματικά ζητήματα των λογιστών. Για όλη του την προσφορά στον κλάδο έχαιρε του σεβασμού από όλους τους λογιστές και τις λογίστριες.

Αποφασιστικός ήταν ο ρόλος του στην διατήρηση του ταξικού προσανατολισμού του κινήματος στον κλάδο μας, κόντρα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Μεγάλη και η συμβολή του στο παγκόσμιο συνδικαλιστικό κίνημα καθώς και στην ένταξη της Π.Ο.Λ στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

Η ζωή του σ. Κώστα ήταν άρρηκτα δεμένη με τους αγώνες των εργαζομένων. Για την πρωτοπόρα δράση του φυλακίστηκε και εξορίστηκε αλλά δεν λύγισε ποτέ. Πιστός στα ιδανικά της εργατικής τάξης και του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία του πνοή. Η στάση του αποτελεί παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους.

Συναγωνιστή και σύντροφε Κώστα «τίποτα δεν πάει χαμένο…» από τους αγώνες σου, γιατί με το ίδιο πάθος και αυταπάρνηση στον δρόμο που βάδισες, σου υποσχόμαστε ότι θα βαδίσουμε και εμείς.

Εκφράζοντας τα συνδικαλιστικά όργανα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών και της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής που μου εμπιστεύθηκαν αυτό τον μικρό αποχαιρετιστήριο, θέλω τούτη τη δύσκολη στιγμή να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια όλων των λογιστών, Ελεγκτών στην οικογένεια σου και στους οικείους σου.

Καλό σου συναγωνιστή και σύντροφε Κώστα

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *