Όλοι στο Συλλαλητήριο
Πέμπτη 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 6:30μμ, στα Προπύλαια

Μέρα ψήφισης του ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ-ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους του κλάδου μας που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 18 Φλεβάρη μέσα από τα μπλοκ του σωματείου μας στην Αθήνα και τον Πειραιά

Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας και οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις, έστειλαν αγωνιστικό μήνυμα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει την έγκρισή μας για να μετατρέψει την κοινωνική ασφάλιση από δικαίωμα σε εμπόρευμα, ανοίγοντας το δρόμο για ιδιωτικοποίησή της και στέλνοντας τους εργαζόμενους στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών στις υγείας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο Βρούτση-Κατρούγκαλου και με την αναλογιστική μελέτη που το συνοδεύει, επιβεβαιώνει:

  • Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τα οποία για τους νέους εργαζόμενους θα φτάνουν στο 70ό έτος.
  • Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς όφελος των επιχειρήσεων.
  • Τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης που περιορίζεται στο ελάχιστο.
  • Την παραπέρα μείωση των συντάξεων, η οποία στο πέρασμα του χρόνου θα μεγαλώνει.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ένας νέος άνθρωπος με όλες αυτές τις ελαστικές μορφές απασχόλησης θα πρέπει να δουλεύει δυο ζωές για να καλύψει τα ανώτερα όρια συνταξιοδότησης αλλιώς θα πρέπει να βολευτεί με τα 345 ευρώ της «εθνικής σύνταξης για 15 χρόνια δουλειάς (4.500 ένσημα) και τα 380 ευρώ για τα 20 χρόνια δουλειάς (6.000 ένσημα).
  • Οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις μόνο για το 2020 θα είναι πάνω από 1δις ευρώ.
  • Οι όποιες αυξήσεις ψίχουλα στις επικουρικές ή σε μια μικρή μερίδα συνταξιούχων από τις προσαρμογές στα ποσοστά αναπλήρωσης δεν μπορούν να αντισταθμίσουν το μαχαίρι που πέφτει από την κατάργηση του ΕΚΑΣ και του επιδόματος της «13ης σύνταξης». Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων θα δουν μειώσεις μέσα στο 2020.
  • Η κυβέρνηση ενταφιάζει τη 13η και 14η σύνταξη. Χλευάζει μάλιστα το δίκαιο αίτημα της επαναφοράς τους. Έτσι οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να πληρώνουν εισφορές 14 μήνες αλλά να παίρνουν σύνταξη τους 12 μήνες. Καθεστώς που όσο συνεχίζεται ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα!
  • Κατοχυρώνεται η λογική του «προσδόκιμου ορίου ζωής» για να ανοίξει το δρόμο για την αύξηση ηλικίας συνταξιοδότησης. Ειδικά για όσους νέους εργαζόμενους μπαίνουν τώρα στην παραγωγή ή έχουν μπει τα τελευταία 5 χρόνια προσδιορίζει την αύξηση σε αυτά  τα όρια κλιμακωτά ως και τα 70 χρόνια !!!

Οι εργαζόμενοι δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα!

Παραμερίζουμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ που αντί να υπερασπίζεται τα εργατικά συμφέροντα έχει φροντίσει να στρώσει το δρόμο στην κυβέρνηση έχοντας ανταλλάξει τον ενταφιασμό της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με τη συνδικαλιστική της επιβίωση. Αυτό το είδαμε και την Τρίτη 25/2 που πραγματοποίησε το συνέδριό της με την συμβολή των ΜΑΤ και του εισαγγελέα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στην βουλή συζητιέται το νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση και την Πέμπτη 27/2 θα το φέρουν για ψήφιση. Καλούμε τους εργαζόμενους και ανέργους του κλάδου να αγωνιστούμε για να εμποδίσουμε το παραπέρα χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας, στην οικογένειά μας και στα νέα παιδιά.

Αγωνιζόμαστε για Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Έχουμε πείρα από νίκες!

Ο μόνος τρόπος να βελτιωθεί κάτι είναι μέσα από τον μαζικό αγώνα του λαού. Έχουμε το πρόσφατο παράδειγμα που το σωματείο μας κατάφερε να δίνεται η άδεια προστασίας μητρότητας σε όλο τον κλάδο, που μέχρι τώρα για ένα σημαντικό μέρος του, δεν ίσχυε.

Αυτό έγινε μέσα από τον μαζικό αγώνα εργαζόμενων του κλάδου στις ελεγκτικές εταιρίες. Η επαγγελματική ασφάλιση που ήδη υπάρχει για αυτή την μερίδα του κλάδου, δείχνει το που θα πάει το πράγμα αν δεν αντιδράσουμε σήμερα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 6.30μμ, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Το Δ.Σ.

26.2.2020

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *