Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή έκανε ξεκάθαρη τη θέση του να δοθεί πρόσθετη άδεια με πλήρεις αποδοχές για το σύνολο των ημερών απουσίας σε όσους γονείς καλούνται να παραμείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι εξαιτίας του προληπτκού κλεισίματος των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών!

Στην κατεύθυνση αυτή έστειλε επιστολή σε όλες τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου, στο Υπουργείο εργασίας και στη ΓΣΕΕ, που απαιτεί την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας των εργαζομένων έναντι του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένου και του ανωτέρω μέτρου.

Η προσπάθεια των μεγάλων εταιρειών του κλάδου να παρουσιάσουν ως «πανάκεια» τη δουλειά από το σπίτι εκτός από επικίνδυνη είναι και μη ρεαλιστική!

Και επειδή σε αυτούς τους καιρούς είναι σημαντικό να μη χάνουμε και το χιούμορ μας, τους αφιερώνουμε το παρακάτω βίντεο…

Καλούμε όλους τους συναδέλφους γονείς να διεκδικήσουν να λάβουν την ειδική άδεια για το σύνολο των ημερών απουσίας! Ούτε μία μέρα κανονικής άδειας (τις λογικές 3 στις 4 ας τις αφήσουν για το εθνικό λαχείο)!

Να μην υποκύψουν στις πιέσεις της εργοδοσίας για δουλειά από το σπίτι ενώ βρίσκονται σε ειδική άδεια ή για χρέωση άλλης μορφής άδειας (κανονική ή άνευ αποδοχών).

Ενημερώνουμε το σωματείο μας για κάθε αυθαιρεσία της εργοδοσίας, για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Η αλληλεγγύη, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση είναι τα δικά μας όπλα!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις