Συναδέλφισσες-φοι της ΣΟΛ,
Βρισκόμαστε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και ερχόμαστε αντιμέτωποι με καθημερινές δυσκολίες και πρωτόγνωρες συνθήκες στα σπίτια μας αλλά και στο χώρο εργασίας μας. Η πανδημία προφανώς θα έχει επιπτώσεις και στην οικονομία.
Σε αυτό το πλαίσιο η Διοίκηση της ΣΟΛ ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει μέρος του μισθού μας τους επόμενους μήνες. Συγκεκριμένα ειδοποιηθήκαμε τηλεφωνικά ότι θα πληρωθούμε με €700 συν το 30% της διαφοράς του καθαρού μισθού από τα €700, «μέχρι νεωτέρας»!
Με την έναρξη κιόλας της πανδημίας η Διοίκηση μετακυλίει το βάρος στους εργαζόμενους! Μάλιστα πρόκειται για την πρώτη εταιρία του κλάδου των ελεγκτικών που προχωρά σε τέτοιο μέτρο. Το ζήτημα της ρευστότητας έχει σταθεί αφορμή και παλιότερα για προβλήματα με την μισθοδοσία μας. Αν «κλείνει» έτσι ο Μάρτης τι προτίθεται η Διοίκηση να κάνει τους επόμενους μήνες;
Το σωματείο μας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους, από την πρώτη στιγμή πάλεψε και απαίτησε από τη Διοίκηση να παρθούν μέτρα για την εξασφάλιση της Υγείας των εργαζομένων, μη συνωστισμού στην εταιρεία, κλπ.
Έτσι και τώρα, θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουμε το βάρος της κρίσης για ακόμη μια φορά.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση παίρνει μέτρα στήριξης συνολικά της εργοδοσίας μπροστά στην έλλειψη ρευστότητας (επιδότηση ειδικής άδειας κλπ.), οι εργαζόμενοι εργάζονται κανονικά μέσω τηλεργασίας στην πλειοψηφία τους και βλέπουν και μέρος του πληρωτέου μισθού τους να κόβεται.
Το ότι «μένουμε σπίτι» και δουλεύουμε από το σπίτι δεν μειώνει τις δαπάνες που έχουμε (ενοίκιο, δάνεια, σούπερ μάρκετ κ.α). Ίσα ίσα σε πολλές περιπτώσεις τις αυξάνει (έξοδα θέρμανσης, ηλεκτρικού ρεύματος, απασχόληση και φύλαξη παιδιών κ.α). Αυτοί που δεν έχουν «ρευστότητα» είναι οι εργαζόμενοι με μισθούς €630, €800 ή €1.000. Άρα έχουν ανάγκη μέχρι και το τελευταίο ευρώ για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Πρέπει από τώρα συνάδελφοι να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε τα προσωρινά μέτρα να μην μονιμοποιηθούν, όπως έγινε μέσα στην κρίση. Θυμίζουμε την «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ» απόφαση του 2011 για πάγωμα μισθών που κράτησε μέχρι το 2019, το «κόψιμο» επιδόματος μετακίνησης που θα ίσχυε ΜΟΝΟ μέχρι το 2012 αλλά διαρκεί μέχρι και σήμερα!!!
Ζητάμε:
- Να πληρωθεί ολόκληρος ο μισθός. Όχι μετακύλιση του βάρους στους εργαζόμενους με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού.
- Να μην υπάρξει καμία χειροτέρευση με νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων
Συνάδελφοι, οι καιροί δείχνουν ότι μόνο μέσα από την μαζικότητα και την συσπείρωση μας μπορούμε να αντιπαλέψουμε τις όποιες δυσκολίες έρθουν. Τώρα είναι η ώρα να απευθυνθούμε σε όλους τους συναδέλφους μας. Να μην μείνει ούτε ένας εργαζόμενος της ΣΟΛ που να μην είναι γραμμένος στο σωματείο μας. Συμπληρώστε την αίτηση και στείλτε την στο elepa@elepa.gr.