Αθήνα, 01 Απριλίου 2020

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) και η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Π. Αττικής (ΕΛΕΠΑ) συμμετέχουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 10πμ απαιτώντας μέτρα πραγματικής προστασίας για τους εργαζόμενους, κόντρα στην νομοθέτηση της εργασιακής ζούγκλας και στην κοροϊδία της κυβέρνησης.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας θα συμμετέχουν σωματεία και φορείς μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων εργαζόμενων στους επιστημονικούς κλάδους. Με ευθύνη προς την προστασία της δημόσια υγεία, θα παραστεί αντιπροσωπεία των ΔΣ της ΠΟΛ και της ΕΛΕΠΑ.

Η κυβέρνηση με τις διαφορές ΠΝΠ έχει προσφέρει απόλυτη ελευθερία στην εργοδοτική τρομοκρατία. Βρήκε την ευκαιρία, εκμεταλλευόμενη τα περιοριστικά μέτρα και την αντικειμενική ανασφάλεια των εργαζομένων και προχωρά σε ισχυρό χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων.

Καθημερινές είναι οι καταγγελίες στα σωματεία μας για αναστολές συμβάσεων με ταυτόχρονη απλήρωτη εργασία, για δουλειά από το σπίτι από το πρωί μέχρι το βράδυ, για εκ περιτροπής εργασία με μειώσεις μισθών, για εξαναγκασμό σε άδειες άνευ αποδοχών, για εξαναγκασμό σε «οικειοθελείς» αποχωρήσεις, για αργοπορίες μισθών κλπ…

Και ενώ τόσο «γενναιόδωρα» στηρίζει την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων, παραμένει «σφιχτή» ακόμα και στα ελάχιστα για τους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το voucher κατάρτισης 600€ σε δύο δόσεις μέχρι τέλη Απρίλη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 • Να δοθεί στους εργαζόμενους με μπλοκάκι και στους αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους το έκτακτο επίδομα των 800€.
 • Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν από την 1η Μάρτη και όλες οι αρνητικές μεταβολές στους εργαζόμενους.
 • Να παρθεί πίσω το αίσχος την δυνατότητας των εργοδοτών να επιβάλλουν εκ περιτροπής εργασία με καταβολή του 50% του μισθού.
 • Η εφαρμογή της τηλεργασίας θα γίνει ΜΟΝΟ για τη χρονική περίοδο αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Καμία σκέψη για επιβολή της επ’ αόριστον, κατά συνέπεια να μην υπάρξουν τροποποιητικές συμβάσεις που επιτρέπουν γενικότερα αυτό το καθεστώς.
 • Η εργασία από το σπίτι να μην υποκαθιστά άδειες όπως αναρρωτικές, γονικές και άδειες ειδικού σκοπού. Να μην χρησιμοποιείται για επιμήκυνση του ωραρίου.
 • Το Δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του.
 • Να διευρυνθεί το επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους
 • Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
 • Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων

Κυρίαρχο για εμάς αυτή την στιγμή είναι η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων και των οικογενειών τους

 • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Άμεση ενίσχυση τους με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν.
 • Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.

Η φωνή μας δεν φιμώνεται! Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα!  

Τα Διοικητικά Συμβούλια

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου