Αθήνα, 06 Απριλίου 2020

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η ΕΛΕΠΑ στηρίζει την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) για Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία την Τρίτη 7 Απριλίου. Βρισκόμαστε στο πλάι των Νοσοκομειακών Γιατρών, δείχνουμε την αλληλεγγύη μας, σημάνουμε συναγερμό.

Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ από την κυβέρνηση:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης. Ένταξη τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους του υγειονομικούς.

Η κυβέρνηση, προσπαθεί να «τα ρίξει όλα» στην ατομική ευθύνη ή με άλλα λόγια στους εργαζόμενους και στον λαό. Δεν αρνούμαστε την ατομική ευθύνη, αλλά αυτή αποκτά υπόσταση όταν το κράτος αναλαμβάνει την δική του πρωταρχική ευθύνη.

Η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που στο παρελθόν έκλεισε νοσοκομεία, ΜΕΘ, μείωσε τα λεφτά για την υγεία με αποτέλεσμα οι ελλείψεις στις δομές υγείας να ξεπερνάνε σήμερα τις 30.000. Ακόμα και τώρα δεν παίρνουν τα ανάλογα μέτρα για την προστασία του λαού μας. Από την άλλη, η σημερινή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην διακυβέρνηση, κράτησε κλειστές τις ανωτέρω δομές υγείας και μείωσε ακόμα περισσότερο τα κονδύλια για την υγεία.

Τώρα, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, φαίνεται ξεκάθαρα πόσο επικίνδυνη είναι η λογική που ανάγει τα πάντα στο κέρδος. Φαίνεται ξεκάθαρα πως δημόσιος και ιδιωτικός τομέας δεν μπορούν «να συνυπάρχουν αρμονικά», όπως μας έλεγαν. Η κερδοσκοπία των ιδιωτικών κέντρων έχει φτάσει στο αποκορύφωμα, αφού για να κάνει κάποιος το τεστ πρέπει να δώσει από 120- 350 ευρώ. Ταυτόχρονα σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες, η κυβέρνηση ¨ενοικιάζει¨ τις ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων σε διπλή τιμή από πριν, την ίδια ώρα που οι υγειονομικοί δεν έχουν μάσκες και αντισηπτικά!!

Σήμερα αναδεικνύεται η αξία ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, σε όλες τις βαθμίδες, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο, που θα είναι ικανό να προστατεύσει εμάς και τις οικογένειές μας σε κάθε περίσταση.

Στο πλαίσιο της Μέρας Πανελλαδικής Δράσης για την υγεία το Παράρτημα του Πειραιά της ΕΛΕΠΑ (τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας) συμμετέχει μαζί με άλλα σωματεία της περιοχής σε κινητοποίηση την Τρίτη 7 Απρίλη στις 06:30 στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά “Μεταξά”, στις 10:00 στο Τζάνειο- Γ.Νοσοκομείο Πειραιά, στις 12:00 στο Γ. Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Στεκόμαστε δίπλα στο υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων δομών υγείας της χώρας μας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας! Σπάμε την σιωπή, δυναμώνουμε την φωνή μας και την ενώνουμε μαζί τους. Παλεύουμε για Δημόσιο Σύστημα Υγείας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες όλου του λαού. Δεν είναι η σιωπή φωνή, φωνή είναι μόνο η φωνή!

Το ΔΣ

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου