Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Με την πρόσφατη ανακοίνωση μας, και την επιστολή μας στην διοίκηση της ΕΥ, απαιτήσαμε να σταματήσει η πίεση της εταιρίας προς τους εργαζόμενους να δηλώσουν 6 ημέρες άδειας (σε κάποια τμήματα ακόμα και 10 μέρες) για την περίοδο του Πάσχα. Απαιτήσαμε επίσης να ενημερώσει τους εργαζόμενους για το δικαίωμα τους να επιλέξουν αν θα λάβουν τώρα ή αργότερα μέσα στη χρονιά την ετήσια άδεια τους.

Χθες, μετά από επανειλημμένες προσπάθειες, καταφέραμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με την υπεύθυνη προσωπικού της εταιρίας η οποία μας μετέφερε ότι η εταιρία δεν υποχρέωσε κανέναν σε αναγκαστική άδεια και απλά πρότεινε στους συναδέλφους να πάρουν άδεια για να ξεκουραστούν.

Το σημαντικό είναι όμως ότι μας διαβεβαίωσε πως οι εργαζόμενοι μπορούν να λάβουν την άδεια τους αν και εφόσον το θέλουν.

Συμπέρασμα:

Η παρέμβαση του σωματείου και το γεγονός ότι ορισμένοι συνάδελφοι αντέδρασαν και έδειξαν απροθυμία να υπακούσουν στην πρόταση της εργοδοσίας, οδήγησαν στην έστω και προφορική αναδίπλωση και στον υπερτονισμό της ελεύθερης βούλησης κάθε εργαζόμενου.

Είναι γνωστό βέβαια σε όλους ότι η πίεση συνεχίζει να είναι έντονη και πολλοί συνάδελφοι, κυρίως νεοπροσληφθέντες, έχουν ήδη αναγκαστεί να  δηλώσουν τον επιθυμητό αριθμό αδειών.

Αλλά το παραπάνω γεγονός αποδεικνύει ότι ενωμένοι και οργανωμένοι είμαστε πιο δυνατοί! Κάτι το οποίο έχουν αντιληφθεί και οι διοικήσεις των εταιρειών για αυτό πιέζουν ατομικά τον κάθε υπάλληλο τους, για αυτό προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην δράση του σωματείου μας σε αυτούς τους χώρους. Όλες αυτές τις βδομάδες που μετράμε από το ξέσπασμα της επιδημίας, το σωματείο μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων κόντρα στην εργοδοτική αυθαιρεσία, που ειδικά αυτή την περίοδο της έχει ανοίξει η όρεξη.

Καλούμε τους συνάδελφους σε επαγρύπνηση! Ενημερώνουμε το σωματείο μας για κάθε αυθαιρεσία της εργοδοσίας, για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Η αλληλεγγύη, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση είναι τα δικά μας όπλα!

Καλούμε τους συναδέλφους της ΕΥ να γίνουν μέλη του σωματείου, να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής και να την στείλουν στο elepa@elepa.gr . Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί

Μένουμε Δυνατοί! Δεν μένουμε Σιωπηλοί!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

15/04/2020

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις