Η ΕΛΕΠΑ χαιρετίζει τους εργαζόμενους απεργούς του κλάδου μας που συμμετείχαν στις συμβολικές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς σε κάθε περιοχή της Αττικής. Χαιρετίζει επίσης τους συναδέλφους που ενώ θα ήθελαν να συμμετάσχουν και να τιμήσουν όπως κάθε χρόνο την εργατική Πρωτομαγιά, φέτος λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί δεν μπόρεσαν.

Το σωματείο μας συμμετείχε με ξεχωριστό μπλοκ και πανό σε 3 συγκεντρώσεις. Στο Σύνταγμα το κεντρικό μας μπλοκ, στο Πασαλιμάνι το παράρτημα του Πειραιά, στο Περιστέρι η Επιτροπή Δυτικών Συνοικιών. Καθώς και σε άλλες περιοχές της Αττικής όπου παρευρέθηκαν μέλη του σωματείου μας. https://twitter.com/enwsilogistwn

Οι εικόνες από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, ήταν εντυπωσιακές. Οργανώθηκαν με υποδειγματικό τρόπο και με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. https://pamehellas.gr/apergiaki-sygkentrosi-protomagias-foto-video

Με αυτό τον τρόπο τιμήσαμε τη μέρα-σύμβολο των αγώνων της εργατικής τάξης ενάντια στην εκμετάλλευση και ταυτόχρονα στείλαμε μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός μένουμε όρθιοι και δυνατοί την «επόμενη μέρα», απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου. Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς για τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης είναι πάντα επίκαιρο και δεν πρέπει να βγαίνει από τον προσανατολισμό των εργαζόμενων όσο δύσκολες και πρωτόγνωρες κι αν είναι οι καταστάσεις.

Το φετινό σύνθημα «ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός, να μην πληρώσει ξανά ο λαός» αποτυπώνει πλήρως το περιεχόμενο που πρέπει να έχει ο αγώνας των εργαζόμενων ώστε να μην φορτωθούν στις πλάτες μας οι συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης που έρχεται.

Αυτό ακριβώς το σύνθημα ήταν που ενόχλησε κάποιους. Όση λάσπη και να έριξαν τα ΜΜΕ, όσο και να λύσσαξαν τα διάφορα φασιστοειδή, το ταξικό κίνημα και τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ είμαστε εδώ. Στο πλευρό των εργαζομένων που σήμερα υποφέρουν. Δεν θα μείνουμε φιμωμένοι. Τα δικαιώματα και η ζωή τους εργατικής τάξης δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε ικανοποίηση όλων των αναγκών μας.

Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή τους επιβίωση. Δε θα πληρώσουμε ξανά. Συνεχίζουμε στον δρόμο που άνοιξαν οι χιλιάδες νεκροί της τάξης μας. Δυναμώνουμε τα συνδικάτα μας, διεκδικούμε και παλεύουμε κόντρα σε κυβέρνηση, εργοδότες και τους μηχανισμούς τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου σε αυτόν τον αγώνα!

Έτσι τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά!