Μια μικρή νίκη! Πληρωμή όλου του μισθού στη ΣΟΛ!

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες της ΣΟΛ,

Όλοι είδαμε με ανακούφιση να πληρωνόμαστε ολόκληρο το ποσό του α΄ δεκαπενθήμερου του Μαΐου μετά από 1,5 μήνα που πληρωνόμαστε μέρος του μισθού.

Η δραστηριότητα του σωματείου και των εργαζομένων στη ΣΟΛ συνέβαλε καταλυτικά στο να παρθεί πίσω το μέτρο της καθυστέρησης μέρους των δεδουλευμένων πιο γρήγορα, αφού αρχικά ακουγόταν ότι θα κρατήσει μέχρι τον Αύγουστο.

Τι έκανε το σωματείο: Από τη πρώτη στιγμή εναντιωθήκαμε στο μέτρο αυτό, ζητώντας να μην μεταφερθεί το βάρος της κρίσης στους εργαζόμενους που χρόνια τώρα έχουν βάλει πλάτη. Απαιτήσαμε ταυτόχρονα να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας μας καθώς και αντίστοιχη μέριμνα για την προστασία μας όταν επισκεπτόμαστε άλλες εταιρίες. Ζητήσαμε στην περίπτωση αναστολών συμβάσεων (που τελικά η διοίκηση δεν προχώρησε) να υπάρχει κάλυψη της διαφοράς του μισθού καθώς και ενημέρωση για το τρόπο και τον χρόνο καταβολής της. Ζητήσαμε να μην υπάρξει καμία περαιτέρω χειροτέρευση στις εργασιακές σχέσεις. Στείλαμε 2 επιστολές στη Διοίκηση της εταιρείας, πέρα από τις τηλεφωνικές μας παρεμβάσεις, με τα αιτήματά μας και ζητήσαμε υπάρχει ενιαία και ολοκληρωμένη πληροφόρηση των εργαζομένων για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν. Πραγματοποιήσαμε τηλεδιάσκεψη όπου οι εργαζόμενοι αντάλλαξαν γνώμες, προβληματισμούς αλλά και προτάσεις για το πως πρέπει να συνεχίσουμε.

Είναι φανερό πως όταν είμαστε ενωμένοι, έχουμε αποτέλεσμα! Δεν σταματάμε εδώ. Υπάρχουν ακόμα πολλά ζητήματα. Πρώτη προτεραιότητα το θέμα της προστασίας της υγιεινής και ασφάλειας, Η καταβολή των δεδουλευμένων. Η μη χειροτέρευση των σχέσεων εργασίας.

Ενώ το σωματείο είχε την παραπάνω δραστηριότητα, ήρθαμε αντιμέτωποι με μια επίθεση προς το σωματείο με αποκορύφωμα ένα γεγονός που μας εξέπληξε αρνητικά. Η διοίκηση προχώρησε σε μια πρωτοφανή και αντιδημοκρατική πρακτική. Την Τρίτη 28/4 πήραν στη κυριολεξία μέσα από τα χέρια των εργαζομένων τις ανακοινώσεις του σωματείου που αφορούσαν τα ζητήματα του κλάδου στην περίοδο της πανδημίας! Το κάνουμε καθαρό, τέτοιες ενέργειες δε θα τις ανεχτούμε σε κανένα χώρο δουλειάς! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα επαναληφθεί.

Συνάδελφοι, γινόμαστε μέλη στο σωματείο μας, διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Φαίνεται πόσο επίκαιρη είναι η μάχη για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη ΣΟΛ που θα εξασφαλίζει όλους τους εργαζόμενους! Ας κάνουμε την αρχή για την υπογραφή ΣΣΕ σε όλο τον κλάδο!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις