ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο πολυνομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημία και χειροτερεύει τη λειτουργία του σχολείου!

  • Αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη σε όλες τις βαθμίδες
  • Μετατρέπει το Λύκειο -ακόμα περισσότερο- σε εξεταστική αρένα με την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων
  • Βάζει “κόφτη” στη φοίτηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ
  • Προχωρά σε αντιδραστικές τομές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου υψώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη βιντεοσκόπηση του μαθήματος και στη μετατροπή του σε reality!!!! Αυτή η τροπολογία δεν έχει καμιά παιδαγωγική και μορφωτική αξία. Δεν έχει καμία σχέση με την ισοτιμία στη μόρφωση, όταν μάλιστα με ευθύνη της Κυβέρνησης, 1 στους 4 μαθητές στη χώρα μας έμεινε εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας όσο τα σχολεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας. Παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών. Μπορεί να εκθέσει οποιονδήποτε μαθητή και εκπαιδευτικό σε οποιονδήποτε.

Η μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης μας αφορά όλους! Το σωματείο μας στηρίζει τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται από τους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές.

Στηρίζει τις πρωτοβουλίες της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας) για να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη τροπολογία (αίτημα  για  συνάντηση με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, διακίνηση ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΟΝΕΑ ΑΡΝΗΣΗΣ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗΣ του παιδιού του κλπ.)

Καλούμε όλους τους συναδέλφους γονείς να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις, στο σημερινό συλλαλητήριο στις 13:00 στα Προπύλαια, και μέσα από τους Συλλόγους γονέων να οργανώσουν αυτόν τον αγώνα!

Απαιτούμε να παρθούν εδώ και τώρα, όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των σχολείων, για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων ασφάλειας και υγιεινής για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, στις νέες συνθήκες, που διαμορφώθηκαν από την πανδημία.

Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου, το μέλλον και τη μόρφωση που θα ‘χει το παιδί σου

ΤΟ ΔΣ-19/5/20

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις