ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ SCHNEIDER ELECTRIC

Η ΕΛΕΠΑ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζομένους της ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ και στο σωματείο τους που δεν δέχθηκαν να γίνουν συνένοχοι στο κλείσιμο του εργοστασίου.

Αποδεικνύεται ξεκάθαρα άλλη μια φορά ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι αγώνες των εργαζομένων, αλλά τα κλείνουν οι καπιταλιστές όταν δεν βγάζουν τα αναμενόμενα κέρδη.

            Επιβεβαιώνεται ότι το κεφάλαιο είναι αδίστακτο μπροστά στους σχεδιασμούς του και στην αναζήτηση της μέγιστης κερδοφορίας του. Αυτό φαίνεται και εδώ, ότι παρά τα τεράστια κέρδη τους από τον ιδρώτα των εργαζομένων στο εργοστάσιο δεκαετίες τώρα, δεν έχουν κανένα δισταγμό να το κλείσουν στα πλαίσια των λεγόμενων «αναδιαρθρώσεων» και «επενδύσεων» και να στραφούν σε τομείς από όπου περιμένουν περισσότερα κέρδη.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

            Κάθε μέρα ο καθένας μας στον κλάδο του όπως και στον δικό μας κλάδο με την δουλειά μας και τον ιδρώτα μας δίνουμε πολλά ώστε δυστυχώς μια χούφτα καπιταλιστές να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουμε.  Έρχονται τώρα, εκμεταλλευόμενοι και την πανδημία να στείλουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους και να κάνουν λάστιχο τις εργασιακές σχέσεις για τους υπόλοιπους.

Θα τους χαλάσουμε τα σχέδια! Θα μας βρίσκουν παντού μπροστά τους.

  • Οργανωνόμαστε, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και απαντάμε μαχητικά σε κάθε χώρο δουλειάς. Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.
  • Απαιτούμε να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας με ευθύνη της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.
  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους και τους καλούμε να μείνουν δυνατοί στο δύσκολο αγώνα που έχουν μπροστά τους.

Το Δ.Σ.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις