Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 30 Ιουνίου, λήγουν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου στους νέους συναδέλφους στο ελεγκτικό τμήμα της PwC. Είναι πάγια τακτική της εταιρίας να προσλαμβάνει με ορισμένου χρόνου για 6 μήνες, και στην συνέχεια να τις ανανεώνει μετατρέποντας τες σε αορίστου χρόνου.

Αυτή τη χρονιά, ακόμα και μια μέρα πριν την λήξη των συμβάσεων, πολλοί εργαζόμενοι δεν γνώριζαν καν αν θα ανανεωθούν ή όχι. Ιδιαίτερα μετά από ένα δύσκολό και πρωτόγνωρο διάστημα για όλους μας λόγω της πανδημίας, θεωρούμε αδιανόητο να είναι οι νέοι συνάδελφοι μας στον «αέρα», χωρίς καμία ενημέρωση.

Μετά από παρέμβαση του σωματείου μας στο τμήμα προσωπικού, απαιτήσαμε να ενημερωθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι και να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η διεύθυνση προσωπικού, δεσμεύτηκε πως θα ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι άμεσα, λέγοντας βέβαια πως θα υπάρχουν και περιπτώσεις συναδέλφων που δεν θα ανανεωθούν, την ίδια ώρα που όπως μας είπαν έχουν «Hiring events»!!

Συνάδελφοι, όσο και αν βγαίνουν τα στελέχη τους και λένε πως «Η κρίση είναι ευκαιρία επανασχεδιασμού», η δική μας η πείρα είναι.. κάπως διαφορετική! Κατά τη διάρκεια της κρίσης, 2009-2017, ο κλάδος των ελεγκτικών ήταν από τους πέντε πιο ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους. Την ίδια περίοδο βέβαια οι νέοι εργαζόμενοι στις ελεγκτικές εταιρίες, όπως και στην PwC, στις αρχές της κρίσης προσλαμβάνονταν με 1.000€, και έφτασαν να προσλαμβάνονται με 600-700€, ακόμα και με 400€ αφού επεκτάθηκε και η πρακτική! Είναι η ίδια περίοδος όπου η PwC έφερε τις απαράδεκτες συμβάσεις, μετατρέποντας το 8ωρο σε 9ωρο, και τελικά σε 10ωρο, αφού η υπερεργασία συμπεριλαμβάνεται στο μισθό!

Οι ευκαιρίες τους δεν πάνε μαζί με τα δικαιώματά μας! Η δική μας δύναμη βρίσκεται μέσα από τον οργανωμένο αγώνα! Έχουμε παραδείγματα πως όπου υπάρχουν μέλη του σωματείου έχουμε κατακτήσεις! Από καθημερινά ζητήματα πχ να δίνονται άδειες διαβάσματος, να πληρώνονται έξοδα μετακίνησής, να μην δοθούν αναγκαστικές άδειες όπως επιχειρήθηκε να γίνει σε διάφορες ελεγκτικές. Μέχρι και μεγάλες κατακτήσεις που είχε το σωματείο μας όπως το να δίνεται η άδεια μητρότητας 6 μηνών αντίστοιχη του ΟΑΕΔ στις εργαζόμενες στο ελεγκτικό προσωπικό, που ήρθε μετά από σχεδόν 2 χρόνια πάλης στα πλαίσια της πάλης για υπογραφή ΣΣΕ.

Μάθε τα δικαιώματα σου! Γράψου στο σωματείο σου γιατί οργανωμένοι είμαστε πιο δυνατοί!

Απαιτούμε να ενημερωθούν άμεσα οι συνάδελφοι και να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου! 

Το ΔΣ – 29/6/20

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις