Δελτίο Τύπου

Αποχαιρετούμε τον συνάδελφο Νίκο Μπερτσιά

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα έναν πρωτοπόρο αγωνιστή του κλάδου των λογιστών.

Ο συνάδελφος Νίκος Μπερτσιάς γεννήθηκε στις 9 Αύγουστου 1935 Στο Ευπάλιο Δωρίδος. Η δράση του και η συμβολή του είναι αναπόσπαστα δεμένη με την ιστορία της ΕΕΛΠ (ΕΛΕΠΑ) και της ΠΟΛ

Το 1974 γίνεται μέλος της Ένωσης Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης και συμβάλει με την δράση του στην ανασύνταξη του σωματείου και στους αγώνες του κλάδου μας. Το 1982 εκλέγεται μέλος του ΔΣ της ΕΕΛΠ. Είτε ως μέλος του ΔΣ είτε και ως Αντιπρόεδρος της Ένωσης με αυταπάρνηση προσφέρει τα μέγιστα ώστε το σωματείο μας να διατηρήσει τον ταξικό προσανατολισμό του. Διατελεί μέλος του ΔΣ επί σειρά ετών μέχρι και το 1992, όπως επίσης και αντιπρόσωπος στην ΠΟΛ.

Η ζωή του συναδέλφου Νίκου ήταν άρρηκτα δεμένη με τους αγώνες των εργαζομένων. Για την πρωτοπόρα δράση του φυλακίστηκε και εξορίστηκε αλλά δεν λύγισε ποτέ. Πιστός στα ιδανικά της εργατικής τάξης και του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία του πνοή. Η στάση του αποτελεί παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους.

Συνάδελφε και συναγωνιστή Νίκο, «τίποτα δεν πάει χαμένο…» από τους αγώνες σου, γιατί με το ίδιο πάθος και αυταπάρνηση στον δρόμο που βάδισες, σου υποσχόμαστε ότι θα βαδίσουμε και εμείς.

Η πολιτική κηδεία του Σ. Νίκου Μπερτσιά θα γίνει την Τετάρτη 08/07 στο κοιμητήριο Χαλανδρίου. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια των ΔΣ της ΕΛΕΠΑ και της ΠΟΛ στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Τα ΔΣ

Τετάρτη 08 Ιουλίου 2020

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου