Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την πολιτική τηςείναι επικίνδυνη. 

Εμπιστοσύνη στη δική μας δύναμη, στο συλλογικό αγώνα!

Κυβέρνηση-επιχειρηματικοί όμιλοι είναι συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού. Βάζουν σε κίνδυνο την υγεία, τη ζωή των εργαζομένων ώστε να εξασφαλίσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου!

Δεν αποδεχόμαστε ότι φταίμε εμείς για την πανδημία και δεν αφήνουμε τη ζωή μας στα χέρια των επιχειρηματικών συμφερόντων. Δεν θα αποδεχτούμε να πηγαίνουμε στους χώρους δουλειάς και να δουλεύουμε χωρίς μέτρα για την υγεία και την ασφάλειά μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

  1.  Να γίνουνε άμεσα μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με το κόστος να βαραίνει την εργοδοσία και όχι τους συναδέλφους, είτε επιστρέφουν από άδεια είτε όχι.
  2. Με ευθύνη των διοικήσεων των εταιριών να εξασφαλιστούν επαρκείς χώροι εργασίας με προδιαγραφές που απαιτούνται για την προστασία από τη πανδημία, φυσικό εξαερισμό, επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις κ.ά.
  3. Με ευθύνη των διοικήσεων των εταιριών να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα ατομικά είδη προστασίας για όλους τους εργαζόμενους είτε εργάζονται στις εγκαταστάσεις των ίδιων των εταιριών είτε σε εγκαταστάσεις τρίτων

4.       Να ενημερωθούν άμεσα ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι για τυχόν θετικά κρούσματα

  1. Να γίνουν έλεγχοι σε όλους τους εργασιακούς χώρους, για να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας.

6.       Καμία σκέψη για μονιμοποίηση της τηλεργασίας

Δεν θα μας «γίνει συνήθεια» τα νοσοκομεία να είναι δίχως υποδομές, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Τώρα οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς, είναι ανάγκη να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση μέτρα αποφασιστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά και τα νοσοκομεία.

§   Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην Υγεία.

§   Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.

§   Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.

§   Κατεπείγουσες προσλήψεις στα ΜΜΜ για να αυξηθούν τα δρομολόγια, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων, με παράλληλη μείωση τη τιμής των εισιτηρίων

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις