Η Κεντρική Διοίκηση της ΕΛΕΠΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και χαιρετίζει την σημερινή κινητοποίηση τους στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου.

Η διοίκηση του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνεχίζει την αντεργατική επίθεση προκειμένου να θωρακίσει τα κέρδη μεγαλομετόχων και τραπεζών και προχωρά σε παράνομες και εκδικητικές απολύσεις.

Έχουν το θράσος να εμφανίζουν ως «κοινωνική δικαιοσύνη» τις απολύσεις του 12% του συνόλου των εργαζόμενων που δεν αποδέχτηκαν την εκβιαστική μείωση μισθού.

Αγνόησαν πλήρως τις συστάσεις του Υπ. Εργασίας να μην προχωρήσουν σε εκδικητικές απολύσεις όσων δεν αποδέχτηκαν τις μειώσεις μισθών. Ακόμα και το Υπουργείο Εργασίας που με κάθε κυβέρνηση βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργοδοτών, έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να ασκηθεί κανένας εκβιασμός και καμία πίεση για την αποδοχή μειώσεων μισθών.

Κανείς μόνος του! Δύναμή μας η συλλογική πάλη!

Καλούμε τους εργαζόμενους του Ομίλου να οργανώσουν την αντίστασή τους στον αντεργατικό σχεδιασμό, με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και να έρθουν σε επαφή με τα κλαδικά σωματεία τους. 

Μοναδικός μας δρόμος είναι αυτός του οργανωμένου αγώνα μέσα από τα κλαδικά μας σωματεία με συλλογικότητα και αλληλεγγύη, βάζοντας μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες που έρχονται σε σύγκρουση με αυτές του κεφαλαίου και των πολιτικών τους εκπροσώπων!