Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά!

Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στις 6:30μμ, στην πλατεία ΧΑΝΘ, Θεσ/νίκη

Συνάδελφοι,

εργαζόμενοι σε λογιστήρια, λογιστικά γραφεία, σε λογιστικές – ελεγκτικές – συμβουλευτικές εταιρίες, άνεργοι.

Απευθύνουμε Κάλεσμα Συσπείρωσης Και Οργάνωσης Της Πάλης σε

Όλους εκείνους που δεν βολεύονται με την λογική «δεν αλλάζει τίποτα».

Όλους εκείνους που δεν βολεύονται με τα ψίχουλα που μας πετούν οι χορτασμένοι βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές.

Όλους εκείνους που δεν ανέχονται τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία, στο δημόσιο σύστημα της υγείας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όλους εκείνους που δεν ανέχονται η κυβέρνηση να τους κουνά το δάκτυλο της “ατομικής ευθύνης”, ενώ ταυτόχρονα παίζει στο τζόγο των μεγάλων συμφερόντων τις θυσίες του ελληνικού λαού και εκτελεί τις παραγγελίες των μεγαλοξενοδόχων, των αεροπορικών εταιρειών, των εφοπλιστών και των άλλων μεγιστάνων του πλούτου κάνοντας κουρελόχαρτο τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες εν μέσω πανδημίας.

Όλους εκείνους που δεν αδιαφορούν ούτε θέλουν να συνηθίσουν τις εικόνες από τους ομαδικούς τάφους στη Βραζιλία, τους ατελείωτους θανάτους στις ΗΠΑ και τις μεγάλες καπιταλιστικές χώρες της Ευρώπης και αλλού. Την «επιλογή» του ποιος θα ζήσει λόγω ελλείψεων σε ΜΕΘ.

Όλους εκείνους που νιώθουν δίκαιη οργή για το ρατσισμό και το φασισμό, όλους όσους δεν μπορούν και οι ίδιοι να πάρουν ανάσα βλέποντας τις δολοφονίες αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, των πνιγμό παιδιών στις βάρκες του Αιγαίου, την καταπίεση και την αδικία.

Όλους εκείνους που ενώ βλέπουν τον τεράστιο πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, δεν μπορούν να τον απολαύσουν και ζουν μέσα στα χρέη, με τη διαρκή απειλή των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων, με δουλειά από το πρωί ως το βράδυ χωρίς να σηκώνουν κεφάλι και μεροκάματα πείνας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΕ, μπροστά στη νέα οικονομική κρίση, όλο το διάστημα της πανδημίας ταΐζουν χρήμα τους βιομήχανους τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες με μια σειρά μέτρα (δάνεια τραπεζικά και κρατικά, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές) που μεταφράζονται σε δισεκατομμύρια, με δικαιολογία ότι στηρίζουν όπως αναφέρουν «την οικονομία» και τις «θέσεις εργασίας».

Από την άλλη για τους εργαζόμενους στο κλάδο μας υπάρχουν είτε οι αναστολές συμβάσεων ή εκ περιτροπής εργασία, αν «πέφτει» η δουλειά…. είτε η τηλεργασία και τα ξεχειλωμένα ωράρια, η εντατικοποίηση της εργασίας μας με τη «ψηφιοποιήση» των κρατικών υπηρεσιών, τις αμέτρητες ηλεκτρονικές πλατφόρμες και τις ασφυκτικές διορίες να πέφτουν στις πλάτες των εργαζομένων. Ήδη παίρνουν μέτρα για επέκταση της τηλεργασίας μονομερώς, τη μείωση του Δώρου Χριστουγέννων στο ποσό του επιδόματος για τις αναστολές συμβάσεων, την επιβολή απλήρωτων υπερωριών για όσους απουσίαζαν λόγω καραντίνας.

Επιδιώκουν αξιοποιώντας την πανδημία να περάσουν με το έτσι θέλω τη λογική: Θα σε χρησιμοποιώ όταν θέλω, όπως θέλω, όπου θέλω, όσο θέλω και θα σε πληρώνω όπως και όποτε θέλω.

Ταυτόχρονα αναμορφώνουν τον νέο «πτωχευτικό κώδικα» που θα περιλαμβάνει και τα φυσικά πρόσωπα, με κατάργηση της όποιας προστασίας υπήρχε στη πρώτη κατοικία, εκτινάσσοντας τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, προκειμένου να απαλλάξουν τους τραπεζίτες από τα «κόκκινά δάνεια» και τις επισφάλειες, προστατεύοντας τους μετόχους και επενδυτές θα οδηγήσουν σε χρεοκοπία χιλιάδες νοικοκυριά.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΤΗ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Ήρθε η ώρα να κάνουμε βήματα μπροστά! Οργανώνουμε την πάλη μας για να κρατηθούμε όρθιοι και δυνατοί, να προστατέψουμε την υγεία του λαού, των συναδέλφων και συνανθρώπων μας, τη δική μας και των οικογενειών μας. Οργανώνουμε την πάλη μας για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Να ξαναγεννήσουμε την ελπίδα στα μυαλά και τις καρδιές για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής

Γνωρίζουμε ότι ο πόλεμος με την εργοδοσία, το κράτος της και τους μηχανισμούς του μπορεί να είναι σκληρός και δύσκολος αλλά είναι ο μόνος που μπορεί να μας βγάλει μπροστά. Αλλαγή στην κατάσταση του εργατικού κινήματος δεν μπορεί να γίνει χωρίς να θίγονται τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, χωρίς να αμφισβητήσουμε την κυριαρχία της ΕΕ, χωρίς σύγκρουση με τις αντιλαϊκές πολιτικές, χωρίς να γίνουν ανατροπές στους συσχετισμούς στα συνδικάτα. Ο αγώνας για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος αποκτά σήμερα εξαιρετική σημασία και πρέπει να αφυπνίσει κάθε εργαζόμενο ειδικά μπροστά στα νέα εμπόδια που επιχειρεί να ορθώσει η εργοδοσία και η κυβέρνηση, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.

Η ΠΟΛ βάζει στόχο την μαζικοποίηση των σωματείων της σε όλη την Ελλάδα, την δημιουργία νέων όπου δεν υπάρχουν. Πιο πολλοί, πιο δυνατοί!

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση των συνδικάτων στη ΔΕΘ

Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στις 6:30μμ, στην πλατεία ΧΑΝΘ

  • Τώρα δωρεάν Παροχή Μέσων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ με επιβάρυνση της εργοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο κάλυψη από το κράτος.
  • Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια
  • Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, ώστε να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.
  • Κατεπείγουσες προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να αυξηθούν τα δρομολόγια, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων, με παράλληλη μείωση της τιμής των εισιτηρίων.
  • Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων.

Το ΔΣ, 08/09/2020

Κατηγορίες: ΠΟΛ