Η ΕΛΕΠΑ χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα Εκπαιδευτικών-Μαθητών-Γονιών για την υπεράσπιση του δικαιώματος των παιδιών της εργατικής τάξης στην Μόρφωση και στην Υγεία. Στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να παρθούν από την κυβέρνηση και τους δήμους όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και να αντιμετωπιστούν οι σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν σε καθηγητές και υποδομές. Το δικαίωμα στη μόρφωση, στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες του εργατικού-λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος.

Η κυβέρνηση ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας στοιβάζει έως τα παράθυρα μαθητές και δασκάλους σε χώρους ακατάλληλους, μικρούς, ακόμη και σε υπόγεια, με αναλογία μιας καθαρίστρια ανά εκατοντάδες μαθητές και δασκάλους.

Την απόλυτη ευθύνη για αυτήν την κατάσταση την έχει η κυβέρνηση. Αυτή η πολιτική, με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε λίγες μέρες τον σχεδόν καθημερινό διπλασιασμό των σχολείων που εμφανίζονται κρούσματα.

Το σωματείο μας καταδικάζει την κυβέρνηση και την προσπάθειά της να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των μαθητών. Η κυβέρνηση αντί να προσλαμβάνει δασκάλους στέλνει την αστυνομία και αντί για προσωπικό καθαριότητας, στέλνει εισαγγελείς και προχωρά σε διώξεις ακόμα και σε μαθητές 13 χρονών! Φαίνεται ότι η αυστηρότητα της αστυνομίας είναι επιλεκτική και εξαντλείται στους νέους που παλεύουν για καθαρά και ασφαλή σχολεία και όχι στους υπόδικους νυν και πρώην χρυσαυγίτες που κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.

Είναι προκλητικά τα όσα λέει η κυβέρνηση ότι το ταμείο είναι μείον για τα σχολεία, την ώρα που επιδοτεί με 72δις τους επιχειρηματικούς ομίλους και που προχωρά στην αγορά 16 μαχητικών αεροσκαφών “Rafale” με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ, ποσό που όπως σημειώνουν οι μαθητές θα μπορούσε να καλύψει 30.000 θέσεις εκπαιδευτικών για 10 χρόνια!

Εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα γονιών-εκπαιδευτικών-μαθητών για 15 μαθητές ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις καθηγητών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας. Αυτά είναι τα αιτήματα των μαθητών και όχι η άρνηση της χρήσης της μάσκας, όπως πολύ ύπουλα προσπαθεί να πείσει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της για να στοχοποιήσει τους αγωνιζόμενους μαθητές-δασκάλους-γονείς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους γονείς να είναι δίπλα στον αγώνα των παιδιών τους για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει! Για όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την προστασία της δημόσιας υγείας!

Η ΕΛΕΠΑ στηρίζει το συλλαλητήριο των μαθητών στις 24 Σεπτεμβρίου, 10πμ, στα Προπύλαια,
 με αίτημα να λειτουργήσουν τα σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας!

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου