Καταγγέλλουμε την Σύλληψη Συνδικαλιστών του Συνδικάτου Φαρμάκου

Σήμερα από νωρίς το πρωί το Συνδικάτο Φαρμάκου οργάνωσε συγκέντρωση έξω από την επιχείρηση ΒΑΙΡΑΜΟΓΛΟΥ (εργοστάσιο παραγωγής οπτικών) προβάλλοντας το αίτημα ανάκλησης των απολύσεων και απαιτώντας για άλλη μια φορά το αυτονόητο δικαίωμα, αντιπροσωπεία του να μπει στον χώρο δουλειάς και να μιλήσει με τους εργαζόμενους.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης διαβαζόταν ανακοίνωση του Συνδικάτου από ντουντούκα, αναρτήθηκε πανό με το σύνθημα «Πάρτε πίσω τις απολύσεις», που γράφτηκε και στον δρόμο μπροστά από την είσοδο της εταιρείας.

Η εργοδοσία όχι μόνο δεν ανακάλεσε τις απολύσεις, αλλά επιχείρησε να απαγορεύσει την επικοινωνία των συνδικάτων με τους εργαζόμενους καλώντας την αστυνομία να συλλάβει τους εργαζόμενους που κινητοποιούνταν. Και η αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη των συνδικαλιστών.

Eξελίξεις όπως αυτές, να εμποδίζουν εργοδότες το αυτονόητο δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση και οι προσαγωγές, συμβαδίζουν με τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου προς το χειρότερο, δίνοντας αέρα στα πανιά της εργοδοτικής ασυδοσίας και αυθαιρεσίας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Τα δικαιώματα μας δεν θα μπουν σε καραντίνα.

Τους ξεκαθαρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι, ο λαός θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν πιο μαζικά και αποφασιστικά. Θα ακυρώσουν κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατραπούν οι εργασιακοί χώροι σε γκέτο και η αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

Καλύτερη απάντηση είναι η ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του εργατικού ταξικού κινήματος! Η μαζικοποίηση των σωματείων σε κάθε χώρο! Η ένταση της πάλης για την επίλυση του κάθε μικρού και μεγάλου προβλήματος, η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Αυτός είναι ο μονός δρόμος για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην εργασία, την ίδια μας την ζωή, απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά. 

Οργανωμένοι είμαστε πιο δυνατοί!Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα!

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων!

Να παρθούν πίσω οι απολύσεις που έγιναν και όποιες άλλες σχεδιάζουν!

Τo ΔΣ

28/9/2020