Συνάδελφοι,

Μετά από έξι σχεδόν χρόνια, 453 συνεδριάσεις από όταν ξεκίνησε η δίκη της ναζιστικής – εγκληματικής Χρυσής Αυγής, ολοκληρώθηκε στις 4/09 η ακροαματική διαδικασία με τις τελευταίες αγορεύσεις των υπερασπιστών των ναζιστών και αναμένεται στις 7 Οκτώβρη η απόφαση του Δικαστηρίου.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών στην τελευταία συνεδρίασή της αποφάσισε εκείνη την ημέρα να προκηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας εώς τις 13:00μμ με σκοπό την συμμετοχή μας στην κινητοποίηση σωματείων και φορέων έξω από το Εφετείο (στις 10.00 π.μ. στο μετρό Αμπελοκήπων), όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Απαιτούμε τη παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων Νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ως ελάχιστη τιμή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ως ελάχιστη «απάντηση» σε πολυάριθμες δολοφονικές επιθέσεις εργατών όπως για παράδειγμα η δολοφονία του εργάτη Σαχζάντ Λουκμάν, οι δολοφονικές επιθέσεις σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε Αιγύπτιους ψαράδες, και οι εκατοντάδες ακόμα εκδηλώσεις βίας και μίσους απέναντι σε ανθρώπους που αγωνίζονται.

Είναι εγκληματίες και δολοφόνοι γιατί είναι Ναζί! Δεν ξεχνάμε ούτε κάνουμε πίσω!

Συνάδελφοι, ο αγώνας του λαού ενάντια στο φασιστικό έκτρωμα δεν σταματά στη δίκη. Έχουμε τη δύναμη να θέσουμε οριστικά στο περιθώριο τόσο τη Χρυσή Αυγή όσο και κάθε λογής μεταμφιεσμένο μόρφωμα, με αγώνες που στοχεύουν στην αιτία που διαμορφώνει το έδαφος για την ανάπτυξή τους: τους επιχειρηματικούς ομίλους, τις πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Η ΕΛΕΠΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να βρεθούν στην συγκέντρωση (τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας) έξω από το Εφετείο την Τετάρτη 10πμ στο μετρό Αμπελόκηποι, απαιτώντας τη καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

”Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον”

ΤΟ ΔΣ

Αθήνα 25/9/2020