Η ΕΛΕΠΑ χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα Εκπαιδευτικών-Μαθητών-Γονιών για την υπεράσπιση του δικαιώματος των παιδιών της εργατικής τάξης στην Μόρφωση και στην Υγεία. Στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να παρθούν από την κυβέρνηση και τους δήμους όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και να αντιμετωπιστούν οι σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν σε καθηγητές και υποδομές. Το δικαίωμα στη μόρφωση, στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες του εργατικού-λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος.

Η υπουργός Παιδείας προσπαθεί να εκβιάσει τους μαθητές και δεν παίρνει κανένα μέτρο για την επίλυση των προβλημάτων των σχολείων. Την πιάνει υποκριτικά ο πόνος για τα ανοιχτά σχολεία, ενώ κρατάει κλειστά τα πανεπιστήμια κι ενώ την ίδια στιγμή είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το γεγονός ότι βρίσκεται στον αέρα η συνέχιση της μορφωτικής διαδικασίας για τις χιλιάδες των μαθητών που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω covid.

Εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα γονιών-εκπαιδευτικών-μαθητών για 15 μαθητές ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις καθηγητών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας. Αυτά είναι τα αιτήματα των μαθητών και όχι η άρνηση της χρήσης της μάσκας, όπως πολύ ύπουλα προσπαθεί να πείσει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της για να στοχοποιήσει τους αγωνιζόμενους μαθητές-δασκάλους-γονείς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους γονείς να είναι δίπλα στον αγώνα των παιδιών τους για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει! Για όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την προστασία της δημόσιας υγείας!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις