Συνάδελφοι,
Λίγες μέρες μετά την ελληνοτουρκική συμφωνία για το “στρατιωτικό μηχανισμό αποκλιμάκωσης”, το γεράκι του πολέμου επισκέπτεται την Αθήνα και την Άγκυρα με στόχο να προωθήσει τη συνοχή στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, σε μια περίοδο που οξύνονται οι ανταγωνισμοί και η επιθετικότητα ανάμεσα σε ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα και με την εμπλοκή δεκάδων κρατών, ενώ ταυτόχρονα κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας.
Καταρρέει στην πράξη η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, των άλλων αστικών κομμάτων, που επιχειρούν να παρουσιάσουν το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ ως παράγοντες δήθεν ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή. Μοναδικός στόχος τους είναι η εξυπηρέτηση των δικών τους οικονομικών και στρατιωτικών σχεδιασμών, στις πλάτες των λαών.
Είναι αποκαλυπτικές οι τελευταίες εξελίξεις με:
- Την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικάνου υπ.εξ. Πομπέο, στη χώρα μας, που συνοδεύτηκε από τις συζητήσεις για τη συνέχιση του διαβόητου “Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ”
- Τους σχεδιασμούς για νέες Ευρωατλαντικές Βάσεις και υποδομές
- Τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
- Τη στάση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που ρίχνουν νερό στο μύλο της τουρκικής επιθετικότητας
Σε αυτό το πλαίσιο και στο πολυσύνθετο παζάρι με την τουρκική αστική τάξη που βρίσκεται σε εξέλιξη, εντάσσεται και η επίσκεψη του γ.γ. του ΝΑΤΟ στη χώρα μας, προμηνύοντας θανάσιμους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής. Η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ δεν μας παρέχει καμία απολύτως ασφάλεια αντίθετα μας καθιστά στόχο στους ανταγωνιστές του.
Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν!
Τώρα όσο ποτέ άλλοτε απαιτείται ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Ο λαός μας να καταδικάσει με τη δράση του το παραπέρα βάθεμα της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να δυναμώσει η πάλη για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές βάσεις, για καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν, για αποδέσμευση απ’ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Η ΕΛΕΠΑ στηρίζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΕΔΥΕ την Τρίτη 6 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. στα Προπύλαια. Στη συγκέντρωση θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία του σωματείου μας.
Το ΔΣ
5/10/2020